Ένας εξέχων Οικονομολόγος Υγείας στην Ελβετία πρότεινε οι αρνητές του κορωνοϊού να στερηθούν μία θέση σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε περίπτωση συμφόρησης. Οι χώροι εντατικής θεραπείας εξαντλούνται σε όλη την Ελβετία, με την κατάσταση σε ορισμένα καντόνια να γίνεται ιδιαίτερα τρομερή.

Οι χώροι Εντατικής Θεραπείας εξαντλούνται σε όλη την Ελβετία, με την κατάσταση σε ορισμένα καντόνια να γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη. Ο Willy Oggier, κορυφαίος οικονομολόγος υγείας και σύμβουλος σε ελβετικά νοσοκομεία για την πανδημία του κορωνοϊού, πρότεινε μια ριζοσπαστική ιδέα σε περίπτωση συμφόρησης σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο Oggier μιλώντας στο ελβετικό Tages Anzeiger ότι αν κάποιος είναι σκεπτικιστής κορωνοϊού ή όχι, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά τη λήψη αποφάσεων.

«Προτείνω οι σκεπτικιστές του κορωνοϊού να χάνουν το δικαίωμά τους σε μια κλίνη ή σε έναν χώρο Εντατικής Θεραπείας εάν υπάρχει συμφόρηση», δήλωσε ο Oggier. «Όποιος αναφέρεται επειδή παραβλέπει εσκεμμένα τους κανόνες απόστασης και υγιεινής θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις ενέργειές του. Προτείνω αυτά τα άτομα να καταγράφονται ονομαστικά και, σε περίπτωση αμφιβολίας, να μην τους παρέχεται κρεβάτι εντατικής θεραπείας», είπε. «Αυτό συμβαδίζει με την αρχή ο ρυπαίνων πληρώνει», σημείωσε.
Ο Oggier υπερασπίστηκε την πρότασή του, λέγοντας ότι δεν ισοδυναμεί με περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης. «Όχι, δεν πρόκειται για έλεγχο της κοινωνικής συμπεριφοράς. «Μιλάω απλώς για τις καταστάσεις συμφόρησης. Εάν τα νοσοκομεία φτάσουν στα όριά τους, οι επαγγελματίες υγείας δεν μπορούν να αποφύγουν να αποφασίσουν σε ποιον θα δώσουν το τελευταίο κρεβάτι. Νομίζω ότι είναι πιο δίκαιο όταν ο αυτοαποκαλούμενος επαναστάτης του κορωνοϊού αφήνεται πίσω από όταν χτυπά απλά τον γηραιότερο ασθενή στο δωμάτιο», τόνισε.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη στην Ελβετία ανακοινώθηκαν 4.560 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελβετία και στο γειτονικό πριγκιπάτο του Λίχντενσταϊν ανήλθε σε 274.534 και ο αριθμός των νεκρών σε 3.300 αυξημένος κατά 142.

Πηγή: swissinfo.ch, thelocal.ch

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr