Την Τρίτη 23 Μαρτίου ο 70χρονος Θωμάς Τζερεμές άφησε την τελευταία του πνοή στους διαδρόμους του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, περιμένοντας να αδειάσει μια κλίνη ΜΕΘ.

«Ο πατέρας μου για όλους αυτούς, για το κράτος, για το σύστημα μπορεί να ήταν ένας αριθμός, για μένα ήταν ο πατέρας μου. Ο πατέρας μου μεγάλωσε εμένα και τις δυο μου αδερφές. Με μεγάλωσε έτσι ώστε να έχω ήθος και αρχές, ήταν δίκαιος. Ψάχνω απαντήσεις γιατί έτσι με έμαθε ο πατέρας μου, να είμαι δίκαιος» λέει ο γιος του Βασίλης Τζερεμές μιλώντας στο Kontra.

Όπως περιγράφει ο γιος του 70χρονου, ο πατέρας του που έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια και έκανε αιμοκάθαρση, διαγνώστηκε θετικός στον ιό την 1η Μαρτίου. Δυο μέρες μετά, ο ίδιος πήγε στο Λαϊκό νοσοκομείο και αφού περίμενε 5 ώρες, τελικά αποχώρησε.

Ο 70χρονος που νοσούσε από κορωνοϊό, στις 8 Μαρτίου πήγε στο Αμαλία Φλέμινγκ όπου οι γιατροί του είπαν ότι έπρεπε να είχε νοσηλευτεί ήδη γιατί ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Ο ηλικιωμένος νοσηλεύτηκε σε απλή κλίνη, ενώ λίγες ημέρες αργότερα οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά του ότι χρειάζεται να διασωληνωθεί, ωστόσο προκειμένου να μπει σε μονάδα ΜΕΘ έπρεπε να περιμένει 40 άτομα που είχαν ήδη προτεραιότητα στη λίστα αναμονής.

Πέθανε περιμένοντας να αδειάσει ένα κρεβάτι
Σύμφωνα με τη συγκλονιστική μαρτυρία του γιου του, την 4η μέρα διασωληνώσης του 70χρονου, οι γιατροί τους είπαν ότι βρίσκεται στην 54η θέση και ότι πλέον πρέπει η οικογένειά του να δει αν μπορεί να κάνει κάτι γιατί εκείνοι έχουν εξαντλήσει κάθε προσπάθεια. Το επόμενο πρωί ο Θωμάς Τζερεμές άφησε την τελευταία του πνοή. «Έσβησαν τα πάντα από το μυαλό μου όταν το έμαθα. Πώς θα το έλεγα στη μάνα μου; Ότι ο μπαμπάς πέθανε μόνος του; Μακριά της; Να μην μπορεί κανένας να παέι να τους δει, ούτε τον πατέρα μου, ούτε τι μάνα μου. Γιατί;».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr