Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους τον εφιάλτη που ζούσαν οι ηλικιωμένοι στο γηροκομείο – κολαστήριο στα Χανιά. Την ώρα που οι μαρτυρίες και οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για τη δράση των κατηγορούμενων σοκάρουν, η 67χρονη ιδιοκτήτρια της δομής προχώρησε σε μια κυνική δήλωση που προκαλεί αποτροπιασμό.

«Θα φτάσουν σε σημείο να μετράνε και τους αποθανόντες στη μονάδα και ότι θα απολογούμαι εγώ γιατί επέλεξε ο χάρος να τους πάρει, θεωρώ ότι είναι παράλογο. Φιλοξενούσα τρόφιμους που βρίσκονταν σε προθανάτιο στάδιο», δήλωσε χαρακτηριστικά στην κάμερα της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη, “Φως στο τούνελ”.

Πολύωρες οι απολογίες των κατηγορουμένων
Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορουμένων ενώπιον του ανακριτή Χανίων. Από νωρίς το πρωί και μέχρι αυτήν την ώρα έχουν απολογηθεί η 67χρονη ιδιοκτήτρια της μονάδας, η 43χρονη κόρης της και συνδιαχειρίστρια της δομής, ο 79χρονος ψυχίατρος και ο 59χρονος γενικός ιατρός. Έξω από την Εισαγγελία είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς των θυμάτων που γιούχαραν τους κατηγορούμενους και ζητούσαν δικαίωση για τους ανθρώπους τους.

Η διαδικασία αναμένεαι να ολοκληρωθεί απόψε με την απολογία του 59χρονου γιατρού και θα συνεχιστεί αύριο Κυριακή με τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους.

Διαβάστε ακόμα: «Έβλεπα ανθρώπους να πεθαίνουν και μου λέγαν βούλωστο» – Κατάρες από τους συγγενείς των θυμάτων στο γηροκομείο των Χανίων

Υπενθυμίζουμε ότι μετά το τέλος των απολογιών θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις εισαγγελέα και ανακριτή για την προφυλάκιση ή όχι των συλληφθέντων.

Όλα είναι προϊόν σκευωρίας, υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτριες
Και μπορεί η κοινή γνώμη να βρίσκεται σε σοκ για όσα αποκαλύπτονται για το γηροκομείο της φρίκης, ο δικηγόρος των ιδιοκτητών, Νίκος Ρουσσόπουλος ωστόσο τονίζει πως οι πελάτισσές του υποστηρίζουν ότι όλα είναι προϊόν σκευωρίας.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Ρουσσόπουλος, κατατέθηκαν στοιχεία από την πλευρά της υπεράσπισης ικανά να ανατρέψουν πολλές πλευρές του κατηγορητηρίου. Μάλιστα έκανε λόγο για ανεπάρκειες, αντιφάσεις και αοριστίες στο κατηγορητήριο.

«Προσκομίστηκαν στοιχεία άλλων συγγενών στα οποία για παράδειγμα, ο ένας αδελφός λέει ότι βασάνιζαν τη μητέρα του και την άφηναν νηστική ενώ η αδελφή λέει ότι ήταν μια χαρά και ο αδελφός δεν είχε πατήσει ποτέ στη μονάδα ενώ η αδελφή ήταν κάθε μέρα εκεί. Όλα αυτά θα αξιολογηθούν από τη δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Ρουσσόπουλος.

Τέλος, ανέφερε ότι προσκομίστηκαν ένορκες καταθέσεις από τις οποίες αποδεικνύεται, ότι προσεγγίστηκαν μάρτυρες προκειμένου, έναντι χρηματικής αμοιβής να καταθέσουν εναντίον της μονάδας.

«Τους έδιναν βαριά ψυχοφάρμακα»
Ανατριχίλα προκαλούν οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως για τη δράση των κατηγορούμενων καθώς πέρα από την οικονομική εκμετάλλευση των ηλικιωμένων και τις απάτες με τα ακίνητα, τους ανάγκαζαν να καταναλώνουν βαριά ψυχοφάρμακα προκειμένου να τους ακινητοποιούν.

Πηγή: europost.gr