Στα χέρια των σουηδικών Αρχών βρίσκεται ένας 15χρονος, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για ένοπλη επίθεση σε σχολείο στα νότια της Σουηδίας, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 45χρονου εκπαιδευτικού.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στην εφημερίδα Skanska Dagbladet ότι ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για «απόπειρα δολοφονίας», φορούσε κάτι που έμοιαζε με αλεξίσφαιρο γιλέκο, κράνος και μία μάσκα με νεκροκεφαλή και την ώρα της επίθεσης κρατούσε μαχαίρι. Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο του Έσλοβ, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το Μάλμο. Μέχρι στιγμής, πάντως, η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει αυτά τα στοιχεία.

Οι Αρχές, επίσης, δεν είναι ακόμη σε θέση να επιβεβαιώσουν αν ο δράστης της επίθεσης είναι μαθητής του σχολείου, ούτε έχουν πληροφορίες για το κίνητρο της πράξης, ενώ όσον αφορά τον 45χρονο εκπαιδευτικό, θύμα της -παραλίγο θανατηφόρας- επίθεσης, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου και χειρουργήθηκε.

Κλεισμένοι στις τάξεις τους
Αν και οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως οι μαθητές παρέμειναν κλεισμένοι στις τάξεις τους κατά τη διάρκεια του περιστατικού και ότι κατόπιν μεταφέρθηκαν σε παρακείμενο κτίριο, νεότερες πληροφορίες, ωστόσο, κάνουν λόγο για καταστάσεις γενικευμένου πανικού, με μαθητές να πηδούν τρομοκρατημένοι από τα παράθυρα του σχολείου!

Σημειώνεται πως τον Οκτώβριο του 2015, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα σε σχολείο του Τρολάταν, στη δυτική Σουηδία, με τον 21χρονο δράστη που ως στόχο είχε μαθητές ξένης καταγωγής, να πέφτει νεκρός από τα αστυνομικά πυρά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr