Στην εξάρθρωση συμμορίας Γεωργιανών που διέπραττε κλοπές από σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας, συνελήφθησαν τέσσερις Γεωργιανοί (τρεις άντρες ηλικίας 31, 42 και 46 ετών και μία γυναίκα 35 ετών), ενώ αναζητείται ως συγκατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση μια ακόμη αλλοδαπή, η οποία έχει ταυτοποιηθεί. Όπως προέκυψε από την έρευνα, το τελευταίο διάστημα είχε συγκροτηθεί οργανωμένη ομάδα αλλοδαπών, με μέλη άνδρες και γυναίκες, που διέπραττε συστηματικά κλοπές από σπίτια, υπό την καθοδήγηση του 31χρονου.

Ο τελευταίος συγκέντρωνε πληροφορίες για ύπαρξη χρηματικών ποσών και τιμαλφών αξίας σε σπίτια από γυναίκες – μέλη της συμμορίας, οι οποίες εργάζονταν ως οικιακές βοηθοί σε αυτά, και, κατόπιν, οργάνωνε τη διάπραξη των κλοπών. Στη συνέχεια, τα κλεμμένα αποθηκεύονταν προσωρινά στις οικίες των γυναικών – μελών της σπείρας, προτού αποσταλούν σταδιακά στη χώρα καταγωγής τους, μέσω μεταφορικών εταιρειών ή καταστημάτων μεταφοράς χρημάτων.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος χρυσαφικών, τιμαλφών και άλλων αντικείμενων, καθώς και πλήθος από έγγραφα αποστολής χρημάτων. Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών από οικίες, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr