Το «lockdown» και η απαγόρευση κάθε οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα λόγω του κορωνοϊού αύξησε κατακόρυφα την φτώχεια στην χώρα με αποτέλεσμα 9χρονο κορίτσι να καταρρέει από την πείνα σε φούρνο, που είχε πάει με τη μητέρα του για να αγοράσουν ψωμί.

Όπως έγινε γνωστό, η 9χρονη μαθήτρια έχασε τις αισθήσεις της λόγω πείνας, με τη μητέρα της να είναι άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλος που αναζητεί, μάταια, εργασία. Έχει και μία δίδυμη αδερφή.

Δηλαδή η μητέρα της έχει υποστεί τις άμεσες συνέπειες του «lockdown» αφού ο τουρισμός έχει καταστραφεί και φυσικά δεν μπορεί να βρει εργασία από την στιγμή που… περισσεύουν πλέον θέσεις σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Η πανδημία του κορωνοϊού και το κλείσιμο των ξενοδοχείων έφερε τη μητέρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ προσπαθεί να θρέψει μόνη της τα δύο της παιδιά, καθώς πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια. Το επίδομα των 800 ευρώ εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα και εκείνη παραμένει άνεργη, με τις υποχρεώσεις να συσσωρεύονται, αδυνατώντας να καλύψει τις ανάγκες τις δικές της και των δίδυμων κοριτσιών της.

Μητέρα με κόρη μπήκαν στο φούρνο για να αγοράσουν ψωμί, για να φάει η μικρή και να ξεγελάσει την πείνα της, αλλά το παιδί όντας νηστικό επί ώρες λιποθύμησε μέσα στο κατάστημα. Έτσι αποκαλύφθηκε το δράμα της οικογένειας και ο «Γολγοθάς» που ανεβαίνει καθημερινά η μητέρα, η οποία ψάχνει απεγνωσμένα να βρει δουλειά, αλλά χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής.

Πηγή: europost.gr