Σοκ έχει προκαλέσει στην Πάτρα η είδηση ότι μια αλλοδαπή μητέρα εγκατέλειψε τα τρία ανήλικα παιδιά της και έφυγε για την Αθήνα.

Συγκεκριμένα, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση, σε βάρος μιας αλλοδαπής γυναίκας, Ιρακινής καταγωγής, η οποία εγκατέλειψε στην οικία της στην Πάτρα, μόνα τους, τα τρία ανήλικα παιδιά της, ηλικίας 10, 8 και 5 ετών προκειμένου να μεταβεί στην Αθήνα, θέτοντας με την πράξη της αυτή σε κίνδυνο την ζωή και την σωματική τους ακεραιότητα.

Τα τρία παιδιά μεταφέρθηκαν, προσωρινά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σε παιδιατρική κλινική νοσοκομείου, προκειμένου να φιλοξενηθούν μέχρι να βρεθεί κατάλληλος χώρος για την περαιτέρω φιλοξενία τους. Πληροφορίες αναφέρουν πως τα παιδιά βρέθηκαν υποσιτισμένα, ενώ ίδιες πηγές θέλουν τη μητέρα να ταξίδεψε για την πρωτεύουσα μαζί με το τέταρτο παιδί της, ηλικίας δυο ετών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε έπειτα από τηλεφωνική ενημέρωση του συλλόγου “Χαμόγελο του Παιδιού” στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών. Τη Δευτέρα θα εξετάσει την υπόθεση και η Εισαγγελία Ανηλίκων Πατρών.

Πηγή: europost.gr