Μια τρομακτική εμπειρία έζησε στην Πάρνηθα ο δημοσιογράφος και διευθυντής προγράμματος του Myradio 104,6, Νίκος Νικολακόπουλος, όταν τους επιτέθηκε λύκος.

Όπως αποκαλύπτει το Mega, την ώρα που κατευθυνόταν με την 14χρονη κόρη του και το σκυλί τους προς το αυτοκίνητο που είχε παρκάρει έξω από το καταφύγιο στο Μπάφι, ξαφνικά ένας λύκος επιτέθηκε στο σκυλί.

«Γυρίζω και βλέπω την κόρη μου πίσω και τον σκύλο, τον οποίο τον έχει δαγκώσει ένας μαύρος λύκος, παθαίνω σοκ, φωνάζω δυνατά, σηκώνω τα χέρια μου ψηλά» ανέφερε ο Νίκος Νικολακόπουλος.

Όπως ήταν φυσικό το κορίτσι τρόμαξε πάρα πολύ με αποτέλεσμα να αφήσει το λουρί και έτσι ο λύκος άρπαξε το σκυλί και εξαφανίστηκε στο δάσος. Ο δημοσιογράφος προσπάθησε να τρομάξει τον λύκο για να αφήσει το σκυλί αλλά μάταια…

«Ήταν ένα καταπληκτικό σκυλί, έχουμε στεναχωρηθεί, πολύ… Αναζητήσαμε το σκυλί αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να τον βρούμε…», πρόσθεσε ο κ. Νικολακόπουλος.

«Θα μπορούσαμε να μην έχουμε γυρίσει… έτσι όπως επιτέθηκε, βεβαίως πήγε για το σκυλί, αλλά θα μπορούσα να είμαι εγώ ή πολύ περισσότερο η κόρη μου» συμπλήρωσε.

Επισημαίνεται ότι με προεδρικό διάταγμα του 1985 τα οικόσιτα ζώα απαγορεύονται στους Εθνικούς Δρυμούς ακόμα και αν φορούν λουράκι ή φίμωτρο. Παρόλα αυτά πολύς κόσμος δεν το γνωρίζει με αποτέλεσμα να παίρνει τα ζώα μαζί του και εν αγνοία του να τα θέτει σε κίνδυνο.

«Τα σκυλιά ιδιαίτερα, που αποτελούν κόκκινο πανί για τους λύκους, απαγορεύονται», υπογράμμισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Καλλιστώ» Γιώργος Θεοδωρίδης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε οποιαδήποτε επαφή με άγριο ζώο πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι, να μην προσπαθήσουμε να το ταΐσουμε, να κρατήσουμε απόσταση και με αργά βήματα να απομακρυνθούμε.

Πηγή: europost.gr