«Μούδιασε» η τοπική κοινωνία της Λάρισας από την είδηση της σύλληψης δύο ανήλικων μαθητών, ηλικίας 13 και 15 χρόνων, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», όλα άρχισαν όταν ο ένας από τους δύο μαθητές «κατέβασε» από το διαδίκτυο μια φωτογραφία και την έστειλε στο κινητό του άλλου.

Εκείνος, με τη σειρά του, ανυποψίαστος για όσα θα ακολουθούσαν, άρχισε να επιδεικνύει το φωτογραφικό καρέ σε συμμαθητές του κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, με συνέπεια γρήγορα να ξεσπάσει σούσουρο στο σχολείο.

Υπό άλλες συνθήκες, αν η φωτογραφία ήταν «αθώα», δεν θα είχε συμβεί τίποτα απολύτως. Oμως, όσοι την είδαν έκαναν λόγο για αρρωστημένο υλικό παιδικής πορνογραφίας αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε λίγο ούτε πολύ, απεικόνιζε ένα γυμνό μωρό μαζί με ένα ανδρικό μόριο!

Το νέο ότι ένας μαθητής επιδείκνυε παντού κάτι τόσο νοσηρό κυκλοφόρησε από στόμα σε στόμα και από ένα σημείο και μετά ήταν θέμα χρόνου η σύλληψη των δύο ανηλίκων με την κατηγορία της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Παράλληλα κατασχέθηκε ο υπολογιστής που υπήρχε στο σπίτι του 13χρονου μαθητή γυμνασίου, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθεί εάν ο ανήλικος είχε «κατεβάσει» στο παρελθόν και άλλες παρόμοιες φωτογραφίες ή μπήκε σε μπελάδες από άγνοια ή νεανική επιπολαιότητα, ενώ «σέρφαρε» σε εφαρμογές και ιστοσελίδες με υλικό που φαινομενικά έδειχνε «ακίνδυνο», αλλά στην πραγματικότητα περιείχε παιδική πορνογραφία. Ταυτόχρονα, η φωτογραφία που κατασχέθηκε εξετάζεται στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι αληθινή ή αποτελεί προϊόν φωτομοντάζ.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση χαρακτηρίζεται σοβαρή και φέρεται ότι απασχολεί ιδιαίτερα την Αστυνομία, που τη διερευνά με μεγάλη προσοχή. Πάντως, οι ανήλικοι μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή και πλέον έχουν να αντιμετωπίσουν τις αντιδράσεις των γονιών τους, οι οποίοι ενημερώθηκαν λεπτομερώς από τις αστυνομικές Αρχές για τα «καμώματα» των σπλάχνων τους.

Πηγή: europost.gr