Απέκτησε ονοματεπώνυμο ο ανθρώπινος σκελετός που βρέθηκε στις 27 Ιουλίου μέσα σε ένα πλαστικό γαλάζιο βαρέλι στις όχθες του Πλατανιανού ποταμού καθώς, όπως αναμενόταν βάσει των στοιχείων που είχαν συγκεντρωθεί εξαρχής, επιβεβαιώθηκε ότι ανήκε σε έναν 58χρονο Eλληνα κάτοικο Ρεθύμνου, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια.

Η εξαφάνιση του άτυχου άνδρα, που ήταν πατέρας δύο παιδιών, είχε δηλωθεί στις τοπικές αστυνομικές Aρχές από ένα μέλος της οικογένειάς του, τον Μάρτιο του 2018. Ο ίδιος συγγενής είχε δώσει τότε δείγμα γενετικού υλικού, το οποίο βρίσκεται στη βάση δεδομένων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Η σύγκριση που έγινε μετά την ανεύρεση της σορού, η οποία ήταν σε κατάσταση μουμιοποίησης, οδήγησε στην ταυτοποίηση του θύματος, η οποία επιβεβαίωσε τις αρχικές εκτιμήσεις των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου που ερευνούσαν το πρωτοφανές θρίλερ.

Η επιβεβαίωση ήταν τυπική διαδικασία, αφού πρόσωπο του συγγενικού περιβάλλοντος του 58χρονου είχε ήδη αναγνωρίσει το ρολόι του που βρέθηκε μέσα στο βαρέλι, από τις πρώτες κιόλας ημέρες της έρευνας. Τα αίτια θανάτου του 58χρονου δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη, ωστόσο η ιατροδικαστική εξέταση δεν αποκάλυψε ίχνη από σφαίρες, μαχαίρι ή χτυπήματα που να δείχνουν ότι έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας και οι εκτιμήσεις λένε ότι πιθανότατα ο θάνατός του ήταν ασφυκτικός.

Από εκεί και πέρα, το θρίλερ γίνεται ακόμη πιο σκοτεινό, καθώς οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αυτοκτονία, με τρόπο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στα χρονικά! Συγκεκριμένα, ο 58χρονος φέρεται ότι κλείστηκε οικειοθελώς στο βαρέλι και έκλεισε από μέσα αεροστεγώς το καπάκι χρησιμοποιώντας ιμάντες για να προκαλέσει στον εαυτό του ασφυξία, και μάλιστα άδειασε το περιεχόμενο των φιαλών γκαζιού, ώστε να έχει πέσει σε νάρκη όταν θα πλησίαζε ο θάνατος!

Σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικοί παίρνουν καταθέσεις από άτομα του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος του 58χρονου, σε μια προσπάθεια να εξακριβώσουν για ποιους λόγους έφτασε στο σημείο να βάλει τέλος στη ζωή του με τόσο κινηματογραφικά σχεδιασμένο τρόπο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr