Μπορεί να έχουν περάσει δύο ημέρες από το «χτύπημα» της σφοδρής χιονόπτωσης που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα», ωστόσο, στην περιοχή του Ζωγράφου, στο Κέντρο της Αθήνας, όπως και σε πολλές ακόμη περιοχές, ο Κρατικός μηχανισμός είναι…άφαντος, αφού οι δρόμοι εξακολουθούν για ακόμη μία ημέρα να είναι κλειστοί από το χιόνι, δυσκολεύοντας την ζωή των ανθρώπων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, απεγνωσμένοι υπάλληλοι γραφείου τελετών υποχρεώθηκαν να σύρουν στο χιόνι φέρετρο, προκειμένου να μεταφέρουν έναν άτυχο άντρα, ο οποίος, προφανώς, κατέληξε εγκλωβισμένος στο σπίτι του!

Και αν πάρθηκαν μέτρα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα την τελευταία στιγμή, αυτό δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα λύθηκαν ή ότι η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους «χωράει» καθυστέρηση. Και αυτό αποδεικνύεται από το παρακάτω βίντεο, που ανήρτησε στο Facebook η σελίδα «Μένουμε Ζωγράφου». Το βίντεο κάνει το γύρο των social media και δείχνει τις απεγνωσμένες προσπάθειες τριών ανδρών να μεταφέρουν ένα φέρετρο, σε μια γειτονιά μια «ανάσα» από το Κέντρο της Αθήνας.

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε τις αντιδράσεις των χρηστών, οι οποίοι καταγγέλουν τον Δήμο αλλά και την κυβέρνηση για «ανικανότητα» και «τραγελαφικές κατάντιες», την ώρα που οι συγγενείς του νεκρού παίρνουν τηλέφωνο στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να βρουν μία λύση για την αξιοπρεπή μεταφορά της σορού, αλλά μάταια!

Πηγή: europost.gr