Νέο ισχυρό σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι καταγγελίες για έναν καθηγητή πιάνου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, ο οποίος φέρεται ότι εκμεταλλευόταν τη θέση του για να συνάπτει ερωτικές σχέσεις με ανήλικες μαθήτριές του, ηλικίας από 13 έως 15 χρόνων!

Συνολικά τέσσερα κορίτσια έχουν καταγγείλει τον καθηγητή «αρπακτικό» σε βάθος 12ετίας, με την υπόθεση να έχει πάρει πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Η μία εξ αυτών, μάλιστα, η οποία κίνησε τις διαδικασίες για τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, βρήκε το σθένος να μιλήσει δημόσια για την τραυματική εμπειρία που βίωσε σε τρυφερή ηλικία.

«Ο εν λόγω καθηγητής με πλησίασε ερωτικά όταν ήμουν 15 ετών. Μολονότι δεν ήταν προσωπικός μου καθηγητής, έβρισκε την ευκαιρία να εισέρχεται στον χώρο που ασκούμουν μόνη και να προβαίνει σε θωπείες και αγκαλιές, με το πρόσχημα της διόρθωσης του σώματός μου» ανέφερε η 25χρονη -σήμερα- κοπέλα.

Αμέσως μετά περιέγραψε πώς την «παγίδευσε» ο καθηγητής του Κρατικού Ωδείου. «Σύντομα με πλησίασε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ανέπτυξε μαζί μου οικειότητα και εν τέλει σχέση που διήρκησε περίπου ένα έτος. Δεν το γνώριζαν παρά μόνο δύο φίλες μου, παρόλο που βρισκόμασταν με τον άνθρωπο αυτόν σε καφετέριες της περιοχής. Η σχέση έληξε, γιατί φοβήθηκα και δεν μπόρεσα να ενδώσω σε επιθυμίες του» τόνισε η καταγγέλλουσα.

Η κοπέλα προσθέτει ότι έκανε πέντε χρόνια ψυχοθεραπεία ώσπου να καταφέρει να καταγγείλει τον πιανίστα. «Μου πήρε πέντε χρόνια ψυχοθεραπείας να μπορέσω να βρω το κουράγιο να μιλήσω και το έκανα αυτοβούλως στη διοίκηση του Κρατικού Ωδείου» τόνισε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, η 25χρονη επισημαίνει ότι έως σήμερα ο άνθρωπος αυτός δεν έχει απομακρυνθεί από τη θέση του. «Ασφαλώς και φοβάμαι, τόσο για τον στιγματισμό μου όσο και για την αντεκδίκησή του» κατέληξε η 25χρονη.

Ο δικηγόρος των κοριτσιών Κωνσταντίνος Μορτόπουλος ανέφερε από την πλευρά του στο newsit.gr: «Υπάρχει ήδη δικογραφία που σχηματίστηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σχετικά με καταγγελλόμενη παρενόχληση αριθμού μαθητριών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης από καθηγητή του ωδείου. Δύο εξ αυτών είναι μηνύτριες. Πρόκειται για μία ενήλικη σήμερα, που αναφέρει ότι συνήψε σχέση περίπου ενός έτους με τον εν λόγω καθηγητή μουσικής κατά τον χρόνο που ήταν ανήλικη, και συγκεκριμένα 15 ετών. Η δε άλλη είναι ανήλικη και η προστασία της αποτελεί για μας πρώτιστο μέλημα και καθήκον».

«Μολονότι η Δικαιοσύνη, διά του εισαγγελέα Πρωτοδικών, κινήθηκε κατά τα δικονομικώς οφειλόμενα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η αντιμετώπιση του ζητήματος από την πλευρά των διοικητικών Αρχών, και συγκεκριμένα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, υπήρξε πραγματικά στατική. Με την ενημέρωση του υπουργείου Πολιτισμού, οι διαδικασίες επιταχύνθηκαν σημαντικά, αλλά είμαστε ήδη στο τέλος του τέταρτου μήνα» συμπλήρωσε ο κ. Μορτόπουλος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr