Οι αριθμοί σπάνια λένε ψέματα και οι αριθμοί αυτή την στιγμή είναι αποκαλυπτικοί για την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής. Η κυβέρνηση εφάρμοσε το πιο σκληρό lockdown στην Ευρώπη και όμως αυτό που τελικά κατάφερε είναι η χώρα να ξεπεράσει ακόμα και την Τουρκία σε αριθμό νεκρών ανά εκατομμύριο κατοίκων. Το γεγονός αυτό όπως φανερώνεται από τα στατιστικά στους κάτωθι πίνακες, καταδεικνύει περίτρανα τόσο την αποτυχία της εφαρμοζόμενης πολιτικής όσο και τα όρια του εμβολιαστικού αφηγήματος.

Η κατάταξη των χωρών είναι αποκαλυπτική. Τα Βαλκάνια στο σύνολό τους, δυστυχώς, είναι πρώτα σε νεκρούς από την πανδημία. Πρόκειται για ένα μακάβριο «πρωταθλητισμό», όπου η Ρουμανία, η Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο διαγκωνίζονται για την πρώτη θέση. Έπονται τα υπόλοιπα Βαλκάνια, η Βοσνία, η Βόρεια Μακεδονία, η Κροατία, η Σλοβενία. Η Ελλάδα βρίσκεται αμέσως μετά. Είναι, δηλαδή, στην αμέσως καλύτερη θέση απ’ όλους εκείνους στη Χερσόνησο του Αίμου που είναι στη χειρότερη. Μία θέση, δηλαδή, που δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν. Το ζήτημα είναι πώς στις άθλιες συνθήκες πανδημίας που επικρατούν σε χώρες των Ανατολικών και των Δυτικών Βαλκανίων η Ελλάδα έπεται, αλλά με ποσοστά που απέχουν παρασάγγας από ευρωπαϊκές χώρες με τον ανάλογο πληθυσμό, όπως είναι η Σουηδία, η Δανία, η Πορτογαλία κ.λπ. Σε πολύ καλύτερη θέση από την Ελλάδα είναι φέρ’ ειπείν η Σουηδία, η οποία συνειδητά επέλεξε τη δημιουργία συνθηκών ανοσίας της αγέλης. Σε πολύ καλύτερη θέση από την Ελλάδα βρίσκεται και η Πορτογαλία, η οποία επέλεξε να ακολουθήσει μία διαφορετική πολιτική από τη Σουηδία, αλλά επίσης το πέτυχε. Δείτε τους δύο πίνακες.

Αυτό που παρατηρούμε λοιπόν από την ανάγνωση των στοιχείων είναι ότι, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα από τον κυβερνητικό μηχανισμό και από τα φιλικά προσκείμενα ΜΜΕ προς την σημερινή κυβέρνηση, οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν για τη διαχείριση της Πανδημίας εν τέλει και εκ των υστέρων σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα και την διεθνή κατάταξη καταδεικνύουν την αποτυχία των ληφθέντων μέτρων. Αν δε, αναλογιστούμε τον ρυθμό αύξησης του αριθμού ασθενών σε νοσοκομεία από Covid 19, διασωληνωμένων σε ΜΕΘ και νεκρών ανά ημέρα στην Ελλάδα κατά τις πρώτες 10 ημέρες του Νοεμβρίου, τα συμπεράσματα είναι απογοητευτικά ως προς την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr