Μετά την Τουρκία και το Κατάρ αποφάσισε να στείλει «στρατιωτικούς συμβούλους» για να ενισχύσει τις δυνάμεις του εκλεκτού του Ερντογάν, Λίβυου ηγέτη Φάγεζ αλ-Σάρατζ.

Την ανακοίνωση έκανε σήμερα ο υφυπουργός Άμυνας του Κατάρ Σαλάχ Αλ-Ναμρούς.

«Συμφωνήσαμε με τον τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και τον υπουργό του Κατάρ Χαλέντ μπεν Μοχάμεντ Αλ-Ατίγια σε μια τριμερή συνεργασία για την οικοδόμηση του στρατιωτικού θεσμού, στους τομείς της εκπαίδευσης και των συμβουλών», δήλωσε ο Αλ-Ναμρούς.

Χθες, Δευτέρα 17/8, ο υπουργός Άμυνας του Κατάρ, Χαλέντ Μπεν Μοχάμαντ αλ-Ατίγια βρέθηκε στην Τρίπολη ταυτόχρονα με τον τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για να συζητήσουν για μια «τριμερή» στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στην Ντόχα, την Άγκυρα και την Τρίπολη.

Γίνεται, επίσης λόγος για μια συμφωνία για «την αποστολή στρατιωτικών συμβούλων στη Λιβύη» και για εκπαίδευση λίβυων ευέλπιδων στις στρατιωτικές ακαδημίες της Τουρκίας και του Κατάρ, ανακοίνωσε ο Ναμρούς μετά τις συνομιλίες που είχε με τις αντιπροσωπείες της Τουρκίας και του Κατάρ.

-διαφ.-

Ο ίδιος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τους όρους, ούτε για το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας αυτής.

Στη διάρκεια κοινής συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό Φάγεζ αλ-Σάρατζ, μίλησαν «για τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη και τη στρατιωτική κινητοποίηση ανατολικά της Σύρτης και στην περιοχή της Τζούφρα» νοτιότερα, σύμφωνα με το γραφείο της ΚΕΣ για τα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: europost.gr