Το ΕΣΥ καταρρέει, ωστόσο η κυβέρνηση επιμένει να αδιαφορεί για την δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία, την ώρα μάλιστα που αναζητά λύσεις σε πιο αυστηρά και τιμωρητικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Η ήδη υπάρχουσα προβληματική κατάσταση, μοιάζει πλέον εφιαλτική καθώς μετά τις αναστολές των υγειονομικών, τα νοσοκομεία καλούνται πλέον να ανταπεξέλθουν με μειωμένο προσωπικό.

Τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα εκπέμπουν SOS, με το υπάρχον προσωπικό να εργάζεται εξαντλημένο χωρίς άδειες και ρεπό, ενώ πλέον και τα νοσοκομεία της Αττικής πιέζονται αφόρητα, χωρίς τις απαραίτητες κλίνες και χωρίς τους υγειονομικούς που όπως είχε υποσθεί η κυβέρνηση ότι θα αντικαταστήσει.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στο Αττικό Νοσοκομείο που εφημερεύει μέχρι και αύριο το πρωί, έχουν ήδη βγει 82 ράντζα στους διαδρόμους. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, οι «ασθενείς περιμένουν σε ουρές στα ΤΕΠ για να εξεταστούν. Η διοίκηση του νοσοκομείου σηκώνει τα χέρια ψηλά. Τι θα γίνει μέχρι αύριο πρωί;» αναρρωτιέται ο ίδιος.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr