Μετά τον χθεσινό γύρο τηλεφωνημάτων του Αμερικανού Προέδρου Τραμπ με τους Μητσοτάκη και Ερντογάν, έρχεται σήμερα η σειρά της Καγκελαρίου Μέρκελ για νέο κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τους ηγέτες Ελλάδος και Τουρκίας.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του europost.gr η κινητικότητα που αναπτύσσεται μεταξύ Βερολίνου, Ουάσιγκτον, Αθήνας και Άγκυρας έχει στόχο να οδηγήσει στην άμεση έναρξη του διαλόγου στο πρώτο 10ημερο του Σεπτεμβρίου. Τόσο οι Γερμανοί, όσο και οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι σε αυτή την πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης πρέπει να λάβουν μέρος οι υπουργοί των Εξωτερικών Ελλάδος και Τουρκίας, ώστε να προετοιμάσουν την τελική φάση των συνομιλιών του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη και του Προέδρου Ερντογάν.

Δεν φαίνεται να απασχολεί καθόλου το Βερολίνο και την Ουάσιγκτον, το αν η Τουρκία θα θέσει από την αρχή του διαλόγου στο τραπέζι ζητήματα αμφισβήτησης της Εθνικής Κυριαρχίας της Ελλάδος σε στεριά, θάλασσα και αέρα. Γιατί, δυστυχώς, και στις δύο πρωτεύουσες των πανίσχυρων αυτών χωρών υπάρχουν κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες, που έχουν πειστεί ότι ‘κάτι πρέπει να πάρει ο Ερντογάν από αυτή τη διαπραγμάτευση, για να ηρεμήσει!’. Ψάχνουν, λοιπόν, να βρούν πολιτικούς ηγέτες στην Ελλάδα, που είναι διατεθειμένοι να υπογράψουν έναν συμβιβασμό με την Τουρκία, με τον οποίο θα επιτυγχάνεται η αποκλιμάκωση της έντασης και η αποφυγή της σύγκρουσης, ακόμη και αν, με τον τρόπο αυτό, η Ελλάδα θα παραχωρεί Κυριαρχικά της Δικαιώματα προκειμένου να ικανοποιήσει εν μέρει τις διεκδικήσεις της Τουρκίας.

Το ερώτημα που τίθεται είναι, αν θα υπάρξει Ελληνική κυβέρνηση, που θα δεχθεί να συζητήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις τουρκικές διεκδικήσεις, γνωρίζοντας ότι στο τέλος της ημέρας θα αναγκαστεί να αποδεχθεί ορισμένες από αυτές! Άραγε, θα υπάρξει μια τέτοια κυβέρνηση;…

– διαφ –

Πηγή: europost.gr