«Η μετάλλαξη Δέλτα άλλαξε δραματικά την πανδημία παγκοσμίως και αναγκαζόμαστε να ξαναθυμηθούμε σκηνές που είχαμε το προηγούμενο διάστημα. Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές» είπε ο Διευθυντής Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Aυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία μετά την άνοδο των εισαγωγών, νοσηλειών και διασωληνώσεων. Ήδη, στον «Ευαγγελισμό» αυξάνονται οι νοσηλείες, με τον Διευθυντή Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Γιώργο Μπουλμπασάκο να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

«Έχουμε δώσει μέχρι στιγμής 84 κρεβάτια για κοινή νοσηλεία COVID και 32 κρεβάτια ΜΕΘ – COVID. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια πληρότητα στα κρεβάτια που έχουμε δώσει και ίσως τις επόμενες ημέρες να αναγκαστούμε να ανοίξουμε επιπλέον 50 κρεβάτια για απλή νοσηλεία κορονοϊού και αντίστοιχα κρεβάτια ΜΕΘ» δήλωσε στον ΑΝΤ1.

Το 90% είναι ανεμβολίαστοι
Παράλληλα, χαρακτήρισε δύσκολη και επίμονη τη διαδικασία καθώς «αυτά τα κρεβάτια χάνονται για τα non – COVID περιστατικά και αυτό είναι ένα πρόβλημα μεγάλο.

Αναφερόμενος στο προφίλ των νοσηλευόμενων, επεσήμανε πως το 90% είναι ανεμβολίαστοι.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μια πανδημία ανεμβολίαστων. Το τελευταίο διάστημα νοσηλεύονται οι παραγωγικές ηλικίες και έχουμε περάσει και σε μεγαλύτερες ηλικίες, 60 ετών και άνω. Αυτό που έγινε είναι ότι οι νεαροί έφεραν τον ιό μέσα στα σπίτια και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί αυτές οι ηλικίες έχουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη» σημείωσε.

Αύξηση θανάτων κατά 54%
Το γεγονός ότι πίεση στο σύστημα υγείας αυξάνεται και οι θάνατοι από λοίμωξη κατέγραψαν αύξηση 54%, ανέφερε και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Ο ίδιος επανέλαβε την έκκλησή του στους νέους για εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εντός της τελευταίας εβδομάδας αυξήθηκε κατά 16%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid-19 αυξήθηκε σε περισσότερες από 250 τις τελευταίες ημέρες, ενώ το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων παραμένει μεγαλύτερο από 1.

Σχετικά με την παρέμβαση Δημόσιας Υγείας για προσυμπτωματικό έλεγχο με αντιγονικά self-tests, ανέφερε πως μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί περίπου 42 εκατομμύρια συσκευές σε περίπου 4,6 εκατομμύρια πολίτες.

Τέλος όπως δήλωσε έχουμε 32 εκατομμύρια ηλεκτρονικές δηλώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματίες υγείας είναι 85.000.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr