Ένα βίντεο-ντοκουμέντο, που δείχνει τι συμβαίνει κάθε βράδυ στον ποταμό Έβρο, με τις συνεχείς προσπάθειες Τούρκων διακινητών να περάσουν στην Ελληνική όχθη λαθρομετανάστες, παρουσιάζει το Evros-news.gr.

Το συγκεκριμένο περιστατικό που θα δείτε στο βίντεο, δεν είναι των τελευταίων ημερών, αλλά λίγο χρονικό διάστημα νωρίτερα, όμως είναι ενδεικτικό όσων συμβαίνουν στα πολλά χιλιόμετρα των Ελληνοτουρκικών συνόρων, με τις προσπάθειες των Ελλήνων αστυνομικών της Συνοριοφυλακής, να αποτρέψουν την εισβολή δεκάδων ατόμων.

Όπως βλέπετε, η θερμική κάμερα των Ελλήνων αστυνομικών, παρακολουθεί τον Τούρκο λαθροδιακινητή να παραλαμβάνει με την φουσκωτή βάρκα από την τουρκική όχθη μερικά από τα άτομα που περιμένουν, μαζί με πολλά ακόμα, να περάσουν στην Ελλάδα. Τους μεταφέρει πράγματι και τους αποβιβάζει, άνδρες, γυναίκες και παιδιά όπως φαίνεται παρ’ ό,τι πρόκειται για θερμική κάμερα και ξεκινάει να πάει στην τουρκική πλευρά για να μεταφέρει και άλλους.

Τότε όμως ξαφνικά, με ταχύτητα η βάρκα της Ελληνικής Συνοριοφυλακής πέφτει πάνω του και τον εμβολίζει, ενώ παράλληλα αστραπιαία οι δυο αστυνομικοί που είναι πάνω, τον συλλαμβάνουν. Το ίδιο έχει ήδη γίνει και με τους λαθρομετανάστες που πέρασαν στο Ελληνικό έδαφος.

Κι επειδή είδαμε πρόσφατα σε Αθηναϊκά κανάλια, να περιγράφεται μια παρόμοια περίπτωση με… πομπώδεις εκφράσεις, τόσο αυτά που έδειχνε εκείνο το βίντεο, όσο και όσα βλέπετε στο σημερινό, αποτελούν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ για τους Έλληνες αστυνομικούς και στρατιωτικούς, κατά μήκος των Ελληνοτουρκικών συνόρων και στις όχθες του ποταμού Έβρου. Γιατί τα κοντά 200 χιλιόμετρα, όσες δυνάμεις και να υπάρχουν, όσες προσπάθειες και αν καταβάλλουν οι Συνοριοφύλακές μας, δεν είναι εύκολο όλα να ελεγχθούν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr