Νέος πονοκέφαλος για τον Ταγίπ Ερντογάν που μετά τους απόστρατους ναυάρχους, τώρα έχει να αντιμετωπίσει και τους πρώην βουλευτές.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη για την ΕΡΤ η Αριάνα Φερεντίνου, 96 πρώην βουλευτές του τουρκικού κοινοβουλίου τοποθετούνται με κοινή δήλωση και ουσιαστικά στέκονται στο πλευρό των ναυάρχων. Η κοινή δήλωση των πρώην βουλευτών έχει τον τίτλο «Τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της δημοκρατίας μας δεν μπορεί να τίθενται υπό συζήτηση! Το Kanal Istanbul δεν μπορεί να κατασκευαστεί! Το Μοντρέ δεν μπορεί να τεθεί υπό διαβούλευση».

Με αυτή την τοποθέτησή τους τονίζουν ότι όλοι έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν την άποψή τους, ειδικά όταν αυτή έχει σχέση με τα συμφέροντα της χώρας. Και γράφουν χαρακτηριστικά στη δήλωσή τους:

«Θεωρούμε λάθος να επιμένουμε να οικοδομήσουμε το Kanal Istanbul που θα εξυπηρετήσει τις φιλοδοξίες άλλων κρατών εναντίον της Τουρκίας και να ξεκινήσει η διαβούλευση για τη Συνθήκη του Μοντρέ.

Ως απαίτηση της πλουραλιστικής δημοκρατίας, προσπάθειες όπως απειλές, κατηγορίες, εκφοβισμοί για επιθέσεις και έρευνες κατά ατόμων και ομάδων που μοιράζονται τις απόψεις τους για το έργο Kanal Istanbul και τη Συνθήκη του Μοντρέ, κάνοντας χρήση του πιο φυσικού δικαιώματος ενός πολίτη, βάζουν σε υποθήκη τα δικαιώματα του πολίτη.

Καταδικάζουμε αυτήν την προσέγγιση και αυτές τις προσπάθειες και υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση ότι εξακολουθούμε να είμαστε ένα Κράτος Δικαίου».

Τοποθετούνται και για τις συλλήψεις των απόστρατων ναυάρχων που διέταξε ο Ερντογάν, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να προσπαθούν να φιμώσουν και να εκφοβίσουν την κοινωνία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr