Τις καμπάνες από διάφορα ξωκλήσια στο Δίστομο Βοιωτίας έχουν βάλει «στο μάτι» άγνωστοι, με αποτέλεσμα το τελευταίο δίμηνο να έχουν κλαπεί… έξι από ισάριθμα εκκλησάκια της περιοχής!

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, πρόκειται, κατά πάσα πιθανότητα, για σπείρα που ασχολείται συστηματικά με το παράνομο εμπόριο παλιοσίδερων, τα οποία πωλούν για λιώσιμο και περαιτέρω χρήση. Οι πιο πρόσφατες κλοπές δεν αποκλείεται να έγιναν το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων, καθώς οι Επίτροποι της κεντρικής Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου διαπίστωσαν τη Μεγάλη Δευτέρα να λείπουν οι καμπάνες από τον Άγιο Γεώργιο, την Αγία Παρασκευή, τον Άγιο Μάμα, καθώς και από την εκκλησία των Αρχαγγέλων στο νέο Νεκροταφείο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, εξάλλου, είχε διαπιστωθεί κλοπή της καμπάνας από τον Άγιο Νικόλαο, στις κατασκηνώσεις δίπλα στην Παραλία Διστόμου. Η δράση των… ανόσιων εγκληματιών υπολογίζεται ότι ξεκίνησε πριν από περίπου δύο μήνες, με την κλοπή της καμπάνας από τον Αϊ Γιάννη στη «Βερβά». Οι Επίτροποι της Ενορίας υπέβαλαν τη Μεγάλη Δευτέρα μήνυση κατ’ αγνώστων – ενώ είχε προηγηθεί και άλλη την περασμένη εβδομάδα.

Η αστυνομία, πάντως, θεωρεί ότι οι κλοπές πραγματοποιούνται από ομάδα δραστών, τα μέλη της οποίας «περιπλανώνται» με όχημα στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίζουν «στόχους» και δρουν βράδυ με κατάλληλα εργαλεία (κόφτες, κλπ.).

Στο στόχαστρο των αρχών πιθανοί κλεπταποδόχοι
Ήδη, πέραν των μηνύσεων και των ερευνών που κάνει η Αστυνομία Διστόμου, έχουν εμπλακεί αστυνομικοί και από άλλες περιοχές, σε ένα «διανομαρχιακό» σχέδιο δράσης. Επίσης, στο στόχαστρο των αρμοδίων έχουν μπει και πιθανοί κλεπταποδόχοι, στους οποίους φτάνουν τα κλεμμένα και οι οποίοι τα «σπρώχνουν» για λιώσιμο.

Για καλό και για κακό, από τους Επίτροπους της Ενορίας έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα σε άλλα ξωκλήσια της ευρύτερης περιοχής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr