Την ώρα που 50 εκατομμύρια πολίτες στην Τουρκία περιμένουν ακόμα να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε και… τρίτη, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας του.

«Έλεγξα αν υπήρξε αύξηση των επιπέδων των αντισωμάτων μου. Έφθασα τις 2.160 (μονάδες ανά χιλιοστόμετρο), δόξα τω Θεώ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη συνέντευξη του στο κρατικό δίκτυο TRT, αποκαλύπτοντας πως έκανε και τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, στις 10 Μαρτίου. Ωστόσο, δεν επιβεβαίωσε εάν η τρίτη δόση ήταν με το σκεύασμα της Sinovac ή της Pfizer-BioNTech, το οποίο χορηγείται και στην Τουρκία.

O Eρντογάν έκανε την πρώτη δόση του κινεζικού εμβολίου Sinovac στις 14 Ιανουαρίου και ήταν από τους πρώτους στην Τουρκία που εμβολιάστηκε.

Σφοδρή επίθεση από την αντιπολίτευση
Το θέμα με τον εμβολιασμό του Ερντογάν συζητήθηκε στην τουρκική βουλή. Ο βουλευτής του Ρεπομπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Οζγκιούρ Οζέλ, έκανε ερώτηση στη Βουλη από πού απέκτησε ο Ερντογάν το δικαίωμα να λάβει επιπλέον δόσεις του εμβολίου, όταν ακόμη και οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας δεν μπορούσαν να το κάνουν: «Πρέπει να δώσετε μια εξήγηση, αν κάνατε το εμβόλιο στο τέλος του 2020, όταν το εμβόλιο δεν ήταν διαθέσιμο σε κανέναν στη χώρα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr