Επίθεση μέσω διαδικτύου εξαπέλυσε κατά του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι ομάδα αντιεμβολιαστών, αναρτώντας τη διεύθυνση της κατοικίας του σε λαοφιλή ιστότοπο, με προτροπή «να πραγματοποιούνται κάθε βράδυ συγκεντρώσεις έξω από το σπίτι του»!

Με το συμβάν ασχολείται από την πρώτη στιγμή ο τομέας της ιταλικής αστυνομίας που ερευνά την «διάπραξη αδικημάτων μέσω ίντερνετ», με τα ΜΜΕ της μεσογειακής χώρας να αναρωτιούνται αν οι συγκεκριμένες απειλές προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού αποτελούν «αιτία συναγερμού».

Κι αυτό, ενόσω τα τελευταία 24ωρα η χώρα συνταράσσεται από τις ειδήσεις των θανάτων ενός 50χρονου και ενός 39χρονου στην πόλη Τρέντο της βόρειας Ιταλίας. Και οι δυο τους δήλωναν αντιεμβολιαστές, με τον πρώτο να φέρεται πως αρνούνταν να διασωληνωθεί, και τον δεύτερο να αποφεύγει συστηματικά να εμβολιαστεί, παρά το γεγονός ότι ανήκε σε ευπαθή ομάδα και οι συγγενείς του τον πίεζαν να το κάνει.

Σημειώνεται πως το τελευταίο 24ωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 19.215 περιστατικά κορωνοϊού και 66 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 501.815 διαγνωστικά τεστ, το 3,8% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 829 ασθενείς με Covid-19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 6.697.

Πηγή: europost.gr