Φορώντας μαύρα περιβραχιόνια διαδήλωσαν σήμερα διαδικτυακά χιλιάδες γιατροί στην Ινδία, απαιτώντας τη σύλληψη ενός δημοφιλούς ντόπιου τηλεοπτικού γκουρού, που ισχυρίζεται ότι η γιόγκα μπορεί να αποτρέψει τη νόσο Covid-19 και ότι η συμβατική ιατρική ευθύνεται για το θάνατο χιλιάδων ασθενών που είχαν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό!

Ο Μπάμπα Ραμντέβ, ιδρυτής μιας αυτοκρατορίας προϊόντων παραδοσιακής ιατρικής, υποστήριξε τον περασμένο μήνα ότι η πανδημία έδειξε ότι τα σύγχρονα φάρμακα ήταν μια «ανόητη και αποτυχημένη επιστήμη» και ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι «πέθαναν εξαιτίας της αλλοπαθητικής (συμβατικής) ιατρικής». Σήμερα, «μαύρη ημέρα» διαμαρτυρίας, σε αμέτρητες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media διακρίνονται γιατροί να κρατούν πλακάτ με τα οποία ζητούσαν τη σύλληψη του «Ραμντέβ του τσαρλατάνου» ή να φορούν στολές προστασίας όπου πάνω τους αναγράφεται το σύνθημα #Συλλάβετε τον Ραμντέβ.

Ο Ραμντέβ, υποστηρικτής του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, απέσυρε τις δηλώσεις του έπειτα από τηλεφώνημα που του έκανε ο υπουργός Υγείας της χώρας. Όμως, δεν άργησε να δημιουργήσει ένα νέο σκάνδαλο δηλώνοντας πως δεν έχει ανάγκη το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού, καθώς προστατεύεται από τη γιόγκα και την αγιουρβέδα (τύπος παραδοσιακής ψευδοεπιστημονικής ιατρικής). Όσο για την εταιρεία του Ραμντέβ, Patanjali Ayurved, η αξία της οποίας υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια, πουλά κάθε είδους εμπορεύματα, από οδοντόκρεμες έως τζιν ρούχα, στα καταστήματα που έχει σε ολόκληρη τη χώρα.

Θεραπεύει «πάσα νόσο»…
Πριν από κάποιες εβδομάδες, σε μια εκδήλωση όπου ήταν παρών και ο υπουργός Υγείας, ο Ραμντέβ, ο οποίος είναι, επίσης, ιδιοκτήτης ενός τηλεοπτικού δικτύου, παρουσίασε μια θεραπεία που ονόμασε «Coronil», η οποία, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, γιατρεύει την Covid-19 (τ’ ακούς Άδωνι;). Η εταιρεία του, 13η σε λίστα με τις εταιρείες που οι Ινδοί δηλώνουν πως εμπιστεύονται περισσότερο, σύμφωνα με με περσινή κατάταξη, στο παρελθόν είχε διαβεβαιώσει πως διαθέτει θεραπείες για τον καρκίνο, με τον ίδιο τον Ραμντέβ να επιμένει πως μπορεί να «θεραπεύσει» το AIDS, αλλά και την… ομοφυλοφιλία!

Κι όλα αυτά σε μια χώρα όπου, μέχρι σήμερα, η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 330.000 ανθρώπους, εκ των οποίων περισσότεροι από 1.200 ήταν γιατροί, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο της Ινδίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr