Ένας Γάλλος έφηβος συνελήφθη και του επιβλήθηκε πρόστιμο για απόπειρα εισόδου σε νοσοκομείο χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της κάρτας υγείας του Εμανουέλ Μακρόν, τα οποία είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο. Είπε ότι το έκανε «μόνο για πλάκα».

Ο 19χρονος παρουσίασε τον κωδικό QR του Μακρόν στην πόρτα ενός νοσοκομείου στη Μασσαλία, αλλά δεν ξεγέλασε τους φύλακες, οι οποίοι τον άφησαν να μπει πριν καλέσουν την αστυνομία. Ο νεαρός στη συνέχεια συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, όπως αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ.

Αργότερα αφέθηκε ελεύθερος και του επιβλήθηκε πρόστιμο για «παρουσίαση εγγράφου υγείας που ανήκει σε τρίτο». Ο έφηβος φέρεται να είπε ότι δεν είχε «κάρτα υγείας» και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα του Γάλλου Προέδρου «μόνο για πλάκα».

Τα δεδομένα του Μακρόν διέρρευσαν στο διαδίκτυο τον περασμένο μήνα – φέρεται να το έκανε εργαζόμενος στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης με πρόσβαση στη βάση δεδομένων εμβολιασμών της κυβέρνησης – μαζί με τα δεδομένα του πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ, τα οποία σαρώθηκαν από μια φωτογραφία του Τύπου. Μετά τις διαρροές ξεκίνησε έρευνα και οι κωδικοί QR των δύο ανδρών απενεργοποιήθηκαν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr