Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μετά την καταγγελία της υποδιευθύντριας του νοσοκομείου «Γεννηματάς» ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον διοικητή Γιώργο Κούτρα.

Η έγγραφη καταγγελία της υποδιευθύντριας έφτασε στο υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα όπως αναφέρει η Voria.gr, να ζητηθεί από τον διοικητή να υποβάλλει την παραίτησή του, όπως και έγινε. Ο Γιώργος Κούτρας, από πλευράς του αρνείται τις κατηγορίες και αναφέρει ότι θα κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ για την υπόθεση.

Όλα έγιναν πριν από μερικές ημέρες, όταν η υποδιευθύντρια στον τομέα του Διοικητικού βγήκε έξαλλη και αναστατωμένη από το γραφείο του διοικητή, ενώ στη συνέχεια προχώρησε σε καταγγελία υποστηρίζοντας ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση. Επιπλέον , όπως έγινε γνωστό η υποδιευθύντρια εργαζόταν στο παρελθόν στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» φέρεται να μετακινήθηκε στο «Γεννηματάς» με απόφαση του διοικητή.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στο νοσοκομείο υπήρχε έντονος προβληματισμός για τον διοικητή καθώς η διαχείρισή του σε διάφορα γεγονότα που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα εξέθετε το νοσηλευτικό ίδρυμα αλλά και το ίδιο του υπ. Υγείας. Μάλιστα υπήρξαν περιπτώσεις που κινδύνευσαν ακόμα και ζωές ανθρώπων που νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ. Αν και τα παράπονα είχαν φτάσει από καιρό στο υπουργείο, φαίνεται ότι ο διοικητής εξαναγκάστηκε σε παραίτηση σήμερα, μετά την διάσταση που πήρε το θέμα για την καταγγελία που αφορά την σεξουαλική παρενόχληση….

«Ανυπόστατη η καταγγελία» απαντάει ο ίδιος
Ο ίδιος ο διοικητής από πλευράς αρνείται όσα κατήγγειλε η υποδιευθύντρια: «Η συγκεκριμένη καταγγελία είναι ανυπόστατη. Ήρθε σε συνέχεια δύο προκαταρκτικών ερευνών τις οποίες διέταξα, έγινε από εκδικητικότητα», δήλωσε στη Voria.gr ο κ. Κούτρας και πρόσθεσε ότι η καταγγελία δεν αφορά σεξουαλική παρενόχληση, αλλά σεξιστική συμπεριφορά.

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει ότι υπέβαλε την παραίτησή του την Πέμπτη και όχι σήμερα όπως πολλοί αναφέρουν. Αιτία της παραίτησης του υποστηρίζει ότι είναι η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο και όχι η καταγγελία που έγινε σε βάρος του: «Οι προκαταρκτικές έρευνες που διέταξα υπεγράφησαν την Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου, και αφορούσαν τη μη παράδοση εγγράφου προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και τον εντοπισμό αριθμού μασκών στις αποθήκες του νοσοκομείου που δεν είχαν καταγραφεί» υποστηρίζει ο κ. Κούτρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr