Ένα παιδί ποδοπατήθηκε από μέλος της Βασιλικής Φρουράς της Βρετανίας καθώς μπήκε κατά λάθος στο δρόμο του κατά τη διάρκεια μιας περιπολίας ρουτίνας στον Πύργο του Λονδίνου.

Βίντεο που τραβήχτηκαν δείχνει μια ομάδα τουριστών να φωτογραφίζει τους δύο Φρουρούς. Ωστόσο, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ένα μικρό παιδί μπαίνει μπροστά σε έναν από τους στρατιώτες ο οποίος φωνάζει: “Κάνε στην άκρη!”. Στη συνέχεια, το παιδί κυριολεκτικά ποδοπατήθηκε με τον Φρουρό να περνάει από πάνω του.

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας είπε στη MailOnline: “Γνωρίζουμε για ένα περιστατικό στον Πύργο του Λονδίνου νωρίτερα την Τετάρτη κατά τη διάρκεια μιας περιπολίας ρουτίνας. Οι Φρουροί που βρίσκονταν σε υπηρεσία προειδοποίησαν τους πολίτες ότι πλησίαζε περίπολος, αλλά το παιδί δυστυχώς βγήκε απροσδόκητα μπροστά από τον στρατιώτη. Ο στρατιώτης προσπάθησε να περάσει πάνω από το παιδί και συνέχισε το καθήκον του. Μετά το περιστατικό, ο στρατιώτης έλεγξε το παιδί και διαβεβαιώθηκε ότι όλα ήταν καλά”.

Δείτε το βίντεο:

Η Βασιλική Φρουρα Βρετανίας
Η Φρουρά της Βασίλισσας είναι επιφορτισμένη με την προστασία των επίσημων βασιλικών κατοικιών σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι γνωστή για τις χαρακτηριστικές στολές τους με τα κόκκινα χιτώνια και τα καπέλα από δέρμα αρκούδας, αλλά το φθινόπωρο και το χειμώνα φορούν γκρι χλαίνες.

Οι μονάδες, επανδρωμένες από πλήρως εκπαιδευμένους στρατιώτες, έχουν περισσότερα από 350 χρόνια ιστορίας και υπερασπίζονται μονάρχες από τότε που ο Κάρολος Β’ ανέλαβε τον θρόνο το 1660.

Υπάρχουν κατευθυντήριες γραμμές για τους Φρουρούς για να αντιμετωπίζουν τα εμπόδια, όπως το να χτυπάνε τα πόδια τους και να φωνάζουν. Το σήκωμα του τουφεκιού θεωρείται “τελική προειδοποίηση”, μετά την οποία τους επιτρέπεται ακόμη και να προχωρήσουν σε σύλληψη.

Πηγή: europost.gr