Για μια ακόμη φορά ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος τα… κατάφερε να γίνει ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα πρόσωπα των ημερών, χάρη σε ένα κατάφωρα σεξιστικό σχόλιό του για τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας την ημέρα των Θεοφανίων, το οποίο και προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στα social media κι όχι μόνο.

Ο Μητροπολίτης, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο έχει δηλώσει και ότι «γελάει ο κόσμος με τις γυναικοκτονίες», είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τα πρόσφατα γεγονότα, μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι»: «Σέβομαι τη γυναίκα διότι είχα μάνα, 3 νύφες και 3 αδερφές. Και πάνω απ’ όλα, η μεγάλη μάνα μας, η Παναγία. Αλλά δεν μπορεί ένας αρχιερεύς να αφήνει ανεξέλεγκτο τον θόρυβο εκ μέρους των γυναικών την ώρα του μεγάλου Αγιασμού. Εκείνες φώναζαν, δεν κάνω διάκριση σε κανέναν. Αλλά τι δηλαδή; Θα χαϊδεύουμε την αμαρτία;», είπε ο μητροπολίτης και συμπλήρωσε: «Δεν έμαθα να χαϊδεύω στη ζωή μου. Δεν πρέπει να πω δυο κουβέντες στον λαό;».

«Η γυναίκα δεν είναι άνθρωπος; Ανθρωποκτονία έχουμε»
«Είναι κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι με έχουν μανία εδώ από τον καιρό που με έστειλε η εκκλησία. Τι να κάνουμε; Δεν είναι η πρώτη φορά. Και την άλλη φορά πριν 4 μήνες, δε με έβγαλαν πάλι στα σάιτ; Διότι σχολίασα τη γυναικοκτονία. Δηλαδή η γυναίκα δεν είναι άνθρωπος; Ανθρωποκτονία έχουμε. Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο», κατέληξε.

Θυμίζουμε πως ο Μητροπολίτης Κοζάνης δημιούργησε νέο σάλο γύρω από το όνομά του, όταν, κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του στα Θεοφάνεια, άκουσε γυναίκες να συνομιλούν και είπε «κλείστε τα στόματά σας» ενώ, στη συνέχεια, απευθυνόμενος προς τους άνδρες που ήταν παρόντες, συμπλήρωσε «μα, πως τις αντέχετε;».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Πηγή: europost.gr