Την απόλυση ενός εκπαιδευτικού αποφάσισε η διοίκηση ενός ιδιωτικού σχολείου της Δυτικής Αττικής, στην οποία, ωστόσο, οδηγήθηκε, μετά από… δημοσκόπηση μαθητών!

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του efsyn.gr, ο εκπαιδευτικός απολύθηκε μετά από μόλις 1,5 μήνα υπηρεσίας, με τη διοίκηση το σχολείου να αναφέρει ως αιτιολογία «εσωτερική αξιολογική διαδικασία», η οποία δεν ήταν άλλη από την ψηφοφορία που έκαναν οι μαθητές. Σημειώνεται πως ο εν λόγω εκπαιδευτικός δεν ήταν καινούργιος στο χώρο, αλλά, αντιθέτως, διέθετε πλούσια διδακτική εμπειρία στον φροντιστηριακό χώρο και γνώριζε πολύ καλά το αντικείμενό του.

Αντιδρώντας στη συγκεκριμένη είδηση, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) σημειώνει σε σχετική ανάρτηση ότι «το συγκεκριμένο σχολείο μας έχει συνηθίσει σε αντιεκπαιδευτικές πρακτικές, καθώς τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να “πουλήσει” στους γονείς “αριστεία”, εκδιώκει μαθητές με κριτήριο τη βαθμολογία. Έτσι λοιπόν, με γνήσιες «αξιολογικές» διαδικασίες, βασισμένες σε “παιδαγωγικά” κριτήρια, η διοίκηση του σχολείου επικαλέστηκε μια διαδικασία που περισσότερο θυμίζει Big Brother, παρά εκπαιδευτήριο, και τον απέλυσε. Δυστυχώς, αυτή είναι η –ανεξέλεγκτη πλέον– κατάσταση στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η εργοδοτική ασυδοσία, η καταπάτηση στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, η εκδικητικότητα σε όποιον έχει άποψη ή διεκδικεί τη νομιμότητα βαφτίζονται “εσωτερική αξιολόγηση”. Και την ώρα που οι εντελώς ελεύθερες, χωρίς καμιά αιτιολόγηση, απολύσεις μαίνονται, η υπουργός Παιδείας υποχρεώνει μέσω δικαστικών αποφάσεων τους δημόσιους εκπαιδευτικούς σε μια αξιολογική διαδικασία – παρωδία. Η ΟΙΕΛΕ ζητά την άμεση παρέμβαση των ελεγκτικών αρχών της πολιτείας, τόσο για την απαράδεκτη και εκδικητική απόλυση του συναδέλφου μας, όσο και για τη γενικότερη κατάσταση στο εν λόγω εκπαιδευτήριο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr