Πρώτη είδηση έχει γίνει στα τηλεοπτικά δίκτυα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Αυστραλία η επέμβαση της Αστυνομίας στο σπίτι ενός ακτιβιστή που καλούσε σε κινητοποιήσεις μέσω τους faceboοk για το σπάσιμο της καραντίνας στη Μελβούρνη.

– Advertisement –

Ο Τζέιμς Μπαρτόλο, πρώην στρατιώτης, μποντιμπίλντερ και που σύμφωνα με τα λεγόμενα του πολεμά ενάντια στο «διεφθαρμένο και αποτυχημένο σύστημα» κατά τη διάρκεια της καραντίνας του COVID-19 δέχτηκε την «επίσκεψη» αστυνομικών που με παρουσία εισαγγελέα τον ενημέρωσαν πως είχαν σκοπό την σύλληψη του. Προ τεσσάρων ημερών είχε προηγηθεί ανάρτηση του Μπάρτολο στον λογαριασμό του στο facebook που καλούσε τους φίλους του να σπάσουν την καραντίνα σε μαζική διαδήλωση το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου.

Νωρίς το πρωί ομάδα αστυνομικών συνοδευόμενοι από εισαγγελέα χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού του. Ο Μπαρτόλο άρχισε να βιντεοσκοπεί το περιστατικό από την πρώτη στιγμή. Μετά από λεκτική αντιπαράθεση ανώτερος αξιωματικός έδωσε εντολή σε αστυνομικό να επιστρατεύσει ένα μεταλλικό κριό με τον οποίο έσπασε την πόρτα. Ο Μπάρτολο έτρεξε να τους σταματήσει, αλλά τελικά συνελήφθη. Του απαγγέλθηκαν βαριές κατηγορίες καθώς μετά τον έλεγχο που έγινε κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, έναν φορητό υπολογιστή και πέντε σπαθιά σαμουράι. Κατηγορήθηκε για «υποκίνηση κατά του νόμου, κατοχή απαγορευμένων όπλων και αντίσταση κατά της αρχής».

Αντιδράσεις για τη σύλληψη
Η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέφρασε ανησυχίες για τη σύλληψη στον λογαριασμό τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η επεισοδιακή σύλληψη του Μπαρτόλο έχει προκαλέσει αντιδράσεις για την βίαιη επιχείρηση της αστυνομίας ωστόσο και ο ίδιος μετά τη σύλληψη έδειξε να βάζει νερό στο κρασί του.

Στην ομάδα που ονομάζεται «Conscious Truth Network» εμφανίστηκε λίγες ώρες αργότερα λέγοντας στους «φίλους» του πως ήταν «καλός» με τους αστυνομικούς και υπήρχε «καλό πνεύμα», ενώ προειδοποίησε το κοινό του να μην συμμετάσχει στη διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά της καραντίνας που είχε προγραμματίσει το προσεχές Σάββατο καθώς θα είναι «παγίδα».

– διαφ –

Πηγή: europost.gr