Ο Εβγκένι Ζινίτσεφ, Yπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας και πρώην μέλος της επίλεκτης ομάδας προστασίας του Βλαντίμιρ Πούτιν, έχασε την ζωή του προσπαθώντας να διασώσει έναν συνάνθρωπό του στο πλαίσιο εκπαιδευτικής άσκησης.

Ο 55χρονος Υπουργός «έχασε με τραγικό τρόπο την ζωή του εν υπηρεσία στο Νορίλσκ κατά την διάρκεια διυπουργικής εκπαιδευτικής άσκησης προστασίας της αρκτικής ζώνης, την ώρα που προσπαθούσε να σώσει την ζωή ενός ανθρώπου», αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία εστάλη στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Ζινίτσεφ και ο εικονολήπτης Αλεξάντερ Μέλνικ (που εργαζόταν σε ντοκιμαντέρ για την Αρκτική) «βρισκόταν στο άκρο ενός ψηλού απότομου βράχου μαζί με έναν εικονολήπτη, ο οποίος γλίστρησε και έπεσε στο νερό. Ενώ υπήρχαν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες, κανείς δεν συνειδητοποίησε τι συνέβαινε προτού ο Ζινίτσεφ πέσει στο νερό μετά τον εικονολήπτη, που γλίστρησε και συνεθλίβη στα βράχια», γράφει το RT.

Υπουργός από το 2018, ο Γεβγκένι Ζινίτσεφ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας και υπήρξε υπεύθυνος για τους σωματοφύλακες του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Είχε υπηρετήσει στην σοβιετική KGB κατά τα τελευταία χρόνια πριν από την διάλυση της ΕΣΣΔ. Το 1991, εντάχθηκε στην υπηρεσία προστασίας υψηλών προσώπων (FSO).

Από το 2014 εντάσσεται ως υποδιευθυντής στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία των υπηρεσιών Πληροφοριών (FSB). Από το 2016 και μέχρι τον διορισμό του στο υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, είχε καταλάβει το πόστο κλειδί του αναπληρωτή διευθυντή του FSB.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr