Θρήνο στο πανελλήνιο προκάλεσε η τραγική είδηση ότι μια νεαρή μητέρα και τα δύο ανήλικα παιδιά της βρήκαν τραγικό θάνατο στη Θεσσαλονίκη όταν ξέσπασε φωτιά στο σπίτι τους, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ραγίζει καρδιές ο τραγικός πατέρας της 32χρονης γυναίκας που έχασε τη ζωή της, μαζί με τα δυο της παιδιά στη φονική πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι της τα χαράματα της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη.

Υποβασταζόμενος από συγγενείς του, ο πατέρας έφτασε στο σπίτι όπου έμελε να γίνει κολαστήριο για την κόρη και τα εγγόνια του.

«Ήταν πολύ καλό κορίτσι η κόρη μου», δήλωσε με τρεμάμενη φωνή. «Ενημερώθηκα από έναν ξάδελφο της πρώην συζύγου μου και από μια γειτόνισσα. Επειδή ήμουν χωρισμένος είχα να δω τα παιδιά μου από το 2011. Δυστυχώς τα εγγόνια μου δεν τα έχω γνωρίσει ποτέ».

Ο ίδιος δήλωσε σε κλίμα οδύνης ότι εκείνος μεγάλωσε το παιδί του.

«Έμαθα ότι πήρα φωτιά το σπίτι. Είμαι συγκλονισμένος. Είμαι και άνθρωπος με καρδιακά προβλήματα. Πήρα ηρεμιστικό για να έρθω. Το παιδί μου εγώ το μεγάλωσα. Εγώ το έλουζα και το σπούδασα».

Σήμερα η κηδεία της μητέρας και των παιδιών

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της μητέρας και των παιδιών που καήκαν ζωντανοί μέσα στο σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη.

Από νωρίς το πρωί, έξω από το σπίτι που έγινε το τραγικό συμβάν, βρίσκεται η Νιγκι, το σκυλί της οικογένειας. Γείτονες της φέρνουν φαγητό και νερό ενώ εκείνη μπαίνει συνέχεια στην αυλή του σπιτιού, που καταστράφηκε ολοσχερώς και ξανά βγαίνει για να κάτσει στο πεζοδρόμιο.

Η 32χρονη μητέρα και τα δύο παιδάκια ηλικίας 11 και 8 ετών δεν πρόλαβαν να βγουν από το σπίτι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μέσα στη φλεγόμενη μονοκατοικία στη Νέα Μαγνήσια του δήμου Δέλτα.

Ο πατέρας ο οποίος έλειπε σε ταξίδι καθώς εργάζεται ως επαγγελματίας οδηγός, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και δεν μπορεί να πιστέψει πώς μέσα σε λίγα λεπτά έχασε την οικογένειά του. Στο σημείο έχουν σπεύσει και οι συγγενείς της οικογένειας οι οποίοι αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν την τραγωδία.

Συντετριμμένοι είναι και οι γείτονες της οικογένειας, οι οποίοι αναφέρουν ότι η οικογένεια είχε αγοράσει πρόσφατα τη μονοκατοικία και την είχε ανακαινίσει. «Έχουμε σοκαριστεί. Μας ειδοποίησαν ότι καιγόμαστε από τη γειτονιά. Βγήκαμε έξω και είδαμε το σπίτι, δίπλα ακριβώς, να καίγεται ολόκληρο. Τρόμαξα, οι φλόγες ήταν πολύ μεγάλες», δήλωσε γείτονας της οικογένειας και πρόσθεσε: «Οι πυροσβέστες βρήκαν μέσα τη μητέρα και τα παιδιά απανθρακωμένα».

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των πυροσβεστών η νεαρή μητέρα επιχείρησε να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού για να σώσει τα παιδιά, ωστόσο δεν πρόλαβε. Η σορός της εντοπίστηκε δίπλα από την πόρτα, ενώ τα δύο αγγελούδια βρέθηκαν στο δωμάτιό τους.

Η οικογένεια εγκλωβίστηκε από τη φωτιά με τους πυκνούς καπνούς να εμποδίζουν την ορατότητα και να προκαλούν ασφυξία, ενώ ταυτόχρονα από τις φλόγες, κατέρρευσε η οροφή του σπιτιού.

Πιθανόν η φωτιά να ξέσπασε από θερμαντικό σώμα το οποίο ήταν αναμμένο για να ζεσταθεί η οικογένεια το βράδυ.

Πηγή: europost.gr