Διαδικασία αποπομπής του Προέδρου της Δημοκρατίας ξεκίνησε στην Αλβανία αμέσως μετά τις εκλογές, που πραγματοποιήθηκαν στις 25 Απριλίου. Τον Ιλίρ Μέτα κατηγόρησε το Σοσιαλιστικό Κόμμα που βρίσκεται στην κυβέρνηση, ότι παραβίασε το Σύνταγμα και έκανε παρεμβάσεις στην προεκλογική εκστρατεία.

Ο Ιλίρ Μέτα στα 52 του έχει διατελέσει πρωθυπουργός, πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σήμερα λοιπόν η αλβανική βουλή αποφάσισε την αποπομπή του, με 104 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 3 αποχές. Είναι η πρώτη φορά που η βουλή στην Αλβανία αποφασίζει την αποπομπή Προέδρου, αν και την τελική απόφαση θα την λάβει το Συνταγματικό Δικαστήριο και θα πρέπει να αποφασίσει μέσα σε τρεις μήνες το αργότερο.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Αλβανού Προέδρου της Δημοκρατίας που χαρακτήρισε αντισυνταγματική και γελοία την απόφαση «της μονοκομματικής Βουλής, η οποία, παρά το γεγονός ότι η θητεία της έχει λήξει με τις εκλογές της 25ης Απριλίου λαμβάνει αποφάσεις σε βάρος ενός άλλου κρατικού θεσμού!». Μάλιστα ο Μέτα δήλωσε πως δεν ανησυχεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr