Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης, 3 Σεπτεμβρίου, η Γερμανία Καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, συνομίλησε με τον Ερντογάν για την Ανατολική Μεσόγειο και την κρίση στο Αιγαίο.

– Advertisement –

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος κράτησε ιδιαίτερα σκληρή στάση στο τηλεφώνημα που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο, καθώς της είπε ότι κακώς η Ευρώπη υποστηρίζει Ελλάδα και Κύπρο στην Ανατολική Μεσόγειο. «Απαράδεκτο να υποστηρίζεται η εγωιστική συμπεριφορά τους», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανίδα καγκελάριο για τη χώρα μας.

Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα, η Κύπρος και άλλες χώρες που τις υποστήριξαν έλαβαν μέτρα για να κλιμακώσουν το αδιέξοδο και την ένταση. Σύμφωνα με το Ανοιχτό Κανάλι, ο Ερντογάν, τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες της Μέρκελ να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος που προκαλείται από τα βήματα που βλάπτουν την περιφερειακή ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο από την Ελλάδα και άλλες χώρες.

– διαφ –

Πηγή: europost.gr