Η Αρμενία, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε σαφές ότι η Ρωσία θα επέμβει στην σύγκρουσή της με το Αζερμπαϊτζάν. Αυτό γιατί, όπως είπε Αρμένιος διπλωμάτης οι δύο χώρες έχουν σαφείς διμερείς συμφωνίες μεταξύ τους, οι οποίες δεν αθετούνται.

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε πάντως αν εννοούσε στο πλαίσιο του CSTO, του “ρωσικού” ΝΑΤΟ δηλαδή, ή εάν πρόκειται για αυστηρά διμερείς συμφωνίες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ φαίνεται αδιάλλακτος καθώς απαίτησε από την Αρμενία να αποχωρήσει από το Ναγκόρνο Καραμπάχ και παράλληλα να ζητήσει και συγγνώμη!

«Δεν θέτω παρά έναν όρο» για την κατάπαυση του πυρός, δήλωσε ο πρόεδρος Αλίεφ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα προς το έθνος. «Οι αρμενικές δυνάμεις πρέπει να αποχωρήσουν από τα εδάφη μας» και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν «να ζητήσει συγγνώμη από τον λαό του Αζερμπαϊτζάν».

«Το Αζερμπαϊτζάν περίμενε 30 χρόνια για να ανακτήσει τα εδάφη του. Το Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι αζερικό έδαφος. Πρέπει να επιστρέψουμε και θα επιστρέψουμε», είπε.

Όλα αυτά την ώρα που οι δυνάμεις της Αρμενίας καταλαμβάνουν την μια οχυρή θέση των Αζέρων πίσω από την άλλη, την ώρα που καταστρέφουν νέα οχήματα με Α/Τ πυραύλους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr