Ο Δημήτρης Γαλεντέρης, γιατρός, ειδικός ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος που όρισε η πλευρά της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε πως θα ζητηθεί επανέλεγχος των δειγμάτων στην Ελλάδα.

Αρνητικά σε ναρκωτικές ουσίες βρέθηκαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, ενώ ελάχιστη είναι η ποσότητα αλκοόλης που ανιχνεύθηκε στα εξετασθέντα δείγματα ούρων.

Αυτό αναφέρεται, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές που παρακολουθούν την εξέλιξη των ερευνών, στο πόρισμα το οποίο παραδόθηκε νωρίτερα στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. Στο πόρισμα περιλαμβάνονται οι εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν τόσο στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης όσο και στο εξειδικευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Βέρνης.

O Δημήτρης Γαλεντέρης, γιατρός, ειδικός ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος που όρισε η πλευρά της 24χρονης, ανέφερε πως, «δεν έχω λάβει ακόμα στα χέρια μου τα αποτελέσματα, ωστόσο, θεωρώ μη ενδεδειγμένο το γεγονός ότι εστάλησαν τα δείγματα στην Ελβετία, γι’ αυτό και θα ζητηθεί επανέλεγχος των δειγμάτων στην Ελλάδα, από ούρα και τρίχες, για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα».

Υπενθυμίζεται ότι για την καταγγελλόμενη υπόθεση διώκεται ένας 27χρονος ο οποίος μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Εις βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση της παθούσας. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία.

Πηγή: europost.gr