Ραγδαίες εξελίξεις εξέλιξη γεννούν ελπίδες ότι θα δοθεί λύση στο μυστήριο για την τύχη της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν και πως ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισή της θα σταλεί οριστικά στη φυλακή.

Δημιουργοί ντοκιμαντέρ που γυρίζεται για λογαριασμό του Sat.1 υποστηρίζουν ότι παρέδωσαν στη γερμανική εισαγγελία νέο αποδεικτικό υλικό εις βάρος του Κρίστιαν Μπρίκνερ, το οποίο ανακάλυψαν κατά τη διάρκεια των ερευνών τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Sun», το υλικό αποδεικνύει ότι, αντίθετα από όσα ισχυρίζεται ο ίδιος, ο βασικός ύποπτος Κρίστιαν Μπρίκνερ βρισκόταν κοντά στην Πράια ντα Λουζ της Πορτογαλίας τη βραδιά του Μαΐου του 2007, όταν εξαφανίστηκε η Μαντλίν.

Περιλαμβάνει επίσης «πολλά νέα στοιχεία και ενδείξεις» ότι ο 44χρονος καταδικασμένος για παιδοφιλία Μπρίκνερ «ήταν αυτός που την άρπαξε» από το δωμάτιο του θερέτρου όπου κοιμόταν, ενώ οι γονείς της δειπνούσαν σε εστιατόριο. Η ομάδα που εργάζεται στο ντοκιμαντέρ αποτελείται από δημοσιογράφους και πρώην ντετέκτιβ, οι οποίοι υποστήριξαν στη βρετανική εφημερίδα ότι όταν οι εισαγγελείς στη Γερμανία, όπου κρατείται ο Μπρίκνερ, συνειδητοποίησαν τη σημασία του υλικού που τους παραδόθηκε, «σοκαρίστηκαν».

Αυτό τους έκανε αισιόδοξους ότι θα καταφέρουν επιτέλους να ρίξουν φως στην εξαφάνιση της Μαντλίν και να πετύχουν την καταδίκη του Μπρίκνερ σε φυλάκιση. Την ίδια ώρα, στα μέσα ενημέρωσης της Δανίας επανακυκλοφορούσε φωτογραφία του Μπρίκνερ, που τον δείχνει μέσα στο εγκαταλειμμένο εργοστάσιο όπου η αστυνομία εντόπισε 8.000 φωτογραφίες παιδοπορνογραφικού περιεχομένου.

Πηγή: europost.gr