Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις να αναπτυχθούν στις δύο περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχονται από τους φιλορώσους αυτονομιστές, αφού τις αναγνώρισε χθες, Δευτέρα, ως ανεξάρτητες, αψηφώντας τη Δύση και κλιμακώνοντας την κρίση μπορεί να οδηγήσει σε μείζονα σύρραξη.

Την άδεια του κοινοβουλίου στη Ρωσία για τη χρήση του στρατού στο εξωτερικό ζητά ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, μιλώντας στο Κοινοβούλιο, τόνισε ότι η χώρα είχε μείνει χωρίς καμία άλλη επιλογή και ζήτησε την έγκριση για ανάπτυξη του στρατού στο εξωτερικό.

Ο Ρώσος βουλευτής Κλίσας δήλωσε προς την Άνω Βουλή ότι ο Πούτιν θα αποφασίσει για τον αριθμό των στρατιωτών, το χρόνο και το αντικείμενο της αποστολής τους.

«Η Ρωσία θα υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα των δύο υπό απόσχιση περιοχών της Ουκρανίας», τόνισε νωρίτερα ο Πανκόφ.

Νωρίτερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν έχει την πρόθεση να ανασυστήσει μια αυτοκρατορία, την επομένη της αναγνώρισης των φιλορώσων αυτονομιστών στην Ουκρανία και μιας ομιλίας όπου αρνήθηκε τη νομιμότητα του ουκρανικού κράτους.

Πηγή: europost.gr