Σε μήκος 20 χιλιομέτρων εκτείνεται το μέτωπο της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στις περιοχές Ορείτες, Μούσερε και Δοράς στην Κύπρο.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης με πέραν των 30 πυροσβεστικών οχημάτων με τα πληρώματά τους, προωθητές γαιών, ενώ σε εφαρμογή τέθηκε και το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων.

Στην περιοχή κατευθύνονται επιπρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης. Πραγματοποιήθηκε προληπτική εκκένωση στην κοινότητα της Δοράς.

Σύμφωνα με το cyprustimes, σε νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αναφέρεται ότι πλέον δεν κινδυνεύουν κατοικίες από την φωτιά, αλλά υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ενημερώνει ότι για σκοπούς προστασίας των δασών από τις πυρκαγιές, απαγορεύεται η διακίνηση ιδιωτικών οχημάτων σε όλους τους δασικούς δρόμους, από το Σάββατο 8 Αυγούστου μέχρι τη Δευτέρα 17 Αυγούστου, 2020.

Σύμφωνα με το άρθρο 44 οι παραβάτες είναι ένοχοι αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης τους υπόκεινται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει το ένα (1) έτος ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις πέντε χιλιάδες ευρώ (Euro5.000) ή και στις δύο (2) αυτές ποινές.

-διαφ.-

Κατάσβεση πυρκαγιάς σε δασικές περιοχές των επαρχιών Πάφου και Λεμεσού – Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε δασικές περιοχές στις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού, τα ξημερώματα σήμερα Σάββατο, 8 Αυγούστου.Στις προσπάθειες συνδράμουν το Τμήμα Δασών, η Εθνική Φρουρά, η Πολιτική Άμυνα, η Υπηρεσία Θήρας, οι τοπικές Αρχές, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και μέλη της Αστυνομίας Κύπρου, μεταξύ των οποίων και πτητικά μέσα της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων.Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 2.00 μετά τα μεσάνυκτα, στην αγροτική περιοχή Κουκλιών – Αρχιμανδρίτας και επεκτάθηκε προς τις περιοχές των Κοινοτήτων Μούσερε και Δοράς.

Gepostet von Αστυνομία Κύπρου am Samstag, 8. August 2020

Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται ♨️

Gepostet von Kitasweather am Samstag, 8. August 2020

Πηγή: europost.gr