Ψυχρολουσία από τον Αμερικανό ΥΠ.ΕΞ Μάικ Πομπέο, καθώς προέβη χθες κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου σε μια παρέμβαση για τα Ελληνοτουρκικά, που ξυπνά τις μαύρες μνήμες της νύχτας των Ιμίων.

– Advertisement –

Ο ισχυρός άνδρας της Αμερικανικής διπλωματίας απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την Ελληνοτουρκική κρίση, κάλεσε όλες τις πλευρές να κάνουν ένα βήμα πίσω! Ρητορική, που παραπέμπει στην στάση των Ηνωμένων Πολιτειών κατά την διάρκεια της κρίσης των Ιμίων, στάση που στην ουσία γκρίζαρε αμιγώς Ελληνικά εδάφη.

«Καλούμε όλους να κάνουν ένα βήμα για να μειωθούν οι εντάσεις και να αρχίσουν διπλωματικές συνομιλίες στο θέμα των διενέξεων που υπάρχουν στην ανατολική Μεσόγειο» ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε. Κρατώντας ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον θύτη και το θύμα. Ανάμεσα στον επιτιθέμενο και τον αμυνόμενο. Ανάμεσα στον εισβολέα, τον κλέφτη, τον βάρβαρο και τον πολιτισμένο ο όποιος υπερασπίζεται όχι μόνο τις δικές του Θερμοπύλες, αλλά τις Θερμοπύλες του σύγχρονου δυτικού κόσμου.

Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά αρνητική και αποτελεί προπομπό εθνικής ήττας, καθώς εάν η Ελλάδα δεν αντιδράσει άμεσα και ξεκάθαρα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε εκ νέου γκριζάρισμα Ελληνικής Εθνικής Κυριαρχίας, για πρώτη φορά μετά τα Ίμια. Και αυτό δεν θα μας το συγχωρέσει η ιστορία!…

– διαφ –

Πηγή: europost.gr