Φουντώνουν οι αντιδράσεις κατά της απόφασης της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση μέσω της πλαγίας οδού στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Η ΓΕΝΟΠ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία θα συνεδριάσει η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΔΗ, προκειμένου να εγκρίνει την αύξηση κεφαλαίου και την πώληση του 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ.

Η απόφαση της κυβέρνησης να μη μετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ θα έχει ως συνέπεια το ποσοστό του Δημοσίου να μειωθεί από το 51% σε 34%, ποσοστό το οποίο της διατηρεί το δικαίωμα βέτο σε αποφάσεις που, όμως, θα λαμβάνουν οι ιδιώτες μέτοχοι.

Στο πλευρό της ΓΕΝΟΠ στάθηκαν οι εκπρόσωποι της αγοράς, καθώς σε κοινή συνέντευξη Τύπου χθες έκκληση για συμμετοχή του Δημοσίου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να διατηρήσει το υφιστάμενο ποσοστό συμμετοχής του, απηύθυναν ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου καθώς και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς. Τέλος, έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο, αύριο Κυριακή, στις 17.00 στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr