Ένα απίστευτο περιστατικό αντιμετώπισαν οι αρχές στην Κρήτη, όπου ένας απατεώνας είχε μετατρέψει το σπίτι του στα Χανιά σε “ιατρείο” και παρίστανε τον παθολόγο! Ο 52χρονος άνδρας από την Αθήνα μαζί με τη 49χρονη σύντροφό του είχαν νοικιάσει σπίτι στην περιοχή της Κισσάμου, στο όποιο δέχονταν επισκέψεις ασθενών και συνταγογραφούσε φάρμακα.

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων Παρασκευή Ορφανουδάκη, μιλώντας στο Creta24, έπειτα από αρκετές αναφορές που είχαν φτάσει στο Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου για έναν «ψευτογιατρό», ζήτησαν από τον Ιατρικό Σύλλογο να επιβεβαιώσει αν είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του Συλλόγου. «Αφού εξασφαλίστηκε ότι δεν ήταν πιστοποιημένος γιατρός, έγινε η εξάρθρωση του».

Η κ. Ορφανουδάκη, ζητά από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην επισκέπτονται κάποιον γιατρό, αν δεν είναι σίγουροι. «Είναι εύκολο, να δώσεις σε κάποιον ελπίδα ότι μπορεί να γίνει καλά 100%. Αλλά πρέπει να ελέγξουμε αν είναι πραγματικότητα. Ο κάθε πολίτης μπορεί να μπει στα site των Ιατρικών Συλλόγων και να ελέγχουν αν είναι οι γιατροί εγγεγραμμένοι στα μητρώα του κάθε Συλλόγου».

Μάλιστα, όπως ανέφερε η κ. Ορφανουδάκη, κατά διαστήματα υπάρχουν διάφορες αναφορές για «θεραπευτές». «Κάθε χρόνο, φτάνουν σε εμάς 2 με 3 αναφορές για ανθρώπους που επωφελούνται από αυτό και δίνουν φρούδες ελπίδες. Συνήθως, πρόκειται για ανθρώπους με χρόνια νοσήματα, τα οποία έχουν ελεγχθεί επαρκώς από την ιατρική επιστήμη και για τα οποία προφανώς δεν υπάρχει ίαση. Επιζητώντας την όμως, πέφτουν στα δίχτυα κάποιων κακοθελητών».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr