Με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στα καταστήματα τροφίμων και στα σούπερ μάρκετ να λειτουργούν με νέο ωράριο. Τα μέτρα σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε το πρωί της Παρασκευής θα ισχύουν σε όλη τη χώρα από Δευτέρα 14 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 21 Ιουνίου και δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις που το επιθυμούν να λειτουργούν από τις 07:00 έως τις 22:30.

Αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και των πρατηρίων καυσίμων, θα συνεχίσει να ισχύει το ήδη υπάρχον ωράριο.

Δεν προσμετρώνται όσοι μπαίνουν για να αγοράσουν self test
Επιπλέον, σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι αποστάσεις στα καταστήματα διατηρούνται στο ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. με εξαίρεση τους βοηθητικούς χώρους, τα γραφεία, τις αποθήκες και τους χώρους στάθμευσης. Ωστόσο στην ίδια ΚΥΑ προβλέπεται πως δεν προσμετράται ο πληθυσμός που προσέρχεται για την παραλαβή self test, ανεξαρτήτως εάν πραγματοποιεί εμπορική συναλλαγή. Η εξαίρεση αυτή αφορά καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων.

Για τη λειτουργία των λιανεμπορικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων (mall) και των εκπτωτικών χωριών και των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας (shop in a shop) τηρείται η αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ. Ειδικώς στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία έως 4 πελατών σε χώρους εμβαδού έως 100 τ.μ. Επίσης προβλέπεται διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 7 έως τις 21:00 ενώ επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων εντός των αεροδρομίων της χώρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr