Μετά από οργανωμένη έρευνα, η ασφάλεια Ρόδου κατάφερε να εξαρθρώσει πολυμελή σπείρα που είχε εξαπατήσει 70 ανυποψίαστους συνταξιούχους σε όλη την Ελλάδα, με λεία κάτι λιγότερο από 400.000 ευρώ!

Σύμφωνα με την Ασφάλεια, ο 43χρονος αρχηγός της οργάνωσης -που βρίσκεται ήδη στη φυλακή για παρόμοιες υποθέσεις- τηλεφωνούσε στα θύματα κυρίως τις πρωινές ώρες που λειτουργούν οι τράπεζες και συστηνόταν ως διευθυντής ή υπάλληλος Τράπεζας, ανιψιός Δημάρχου ή γιος ιερέα. Ισχυριζόταν ότι δικαιούνταν επιστροφή χρημάτων ως αναδρομικά λόγω κρατήσεων παρελθόντων ετών από συντάξεις ή ασφαλιστικούς φορείς και τους έπειθε να καταθέσουν σε διάφορους λογαριασμούς αντίτιμο ίσο με τον Φ.Π.Α. του ποσού που δικαιούνται.

Μάλιστα, για να γίνει πιο πειστικός και να τους κάνει να νιώσουν την πίεση του χρόνου, τους έλεγε ότι έχει εκδοθεί τραπεζική επιταγή στο όνομά τους, όμως έχει λήξει προ μίας ημέρας ή λήγει την ίδια μέρα και ότι πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εντός της ημέρας.

Οι αρχές συνέλαβαν συνολικά 17 άτομα σε Κρήτη, Αττική, Αχαΐα, Ηλεία και Κυκλάδες, με τις κατηγορίες της συγκρότησης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Εκτός από τον 43χρονο αρχηγό, συνελήφθησαν δυο βασικά στελέχη της οργάνωσης, ένας άνδρας ηλικίας 20 και μια γυναίκα 25 ετών και 14 συνεργοί τους, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί άλλα 37 περιφερειακά μέλη της σπείρας.

Πηγή: europost.gr