Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Εθνικού Συστήματος Υγείας μέσω του Νέου Μηχανισμού Συντονισμού


Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση, θα ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το έργο «Ανάπτυξη και Λειτουργία Μηχανισμού Συντονισμού, Πλοήγησης και Πολυκαναλικής Εξυπηρέτησης του Υπουργείου Υγείας», με συνολική δημόσια δαπάνη 35.464.000 ευρώ. Το πρόγραμμα στοχεύει στην περαιτέρω ψηφιοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και στην αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών μέσω ενός ενιαίου πολυκαναλικού συστήματος, που θα λειτουργεί ως κόμβος συντονισμού και πληροφόρησης για τις δομές και τις υπηρεσίες υγείας.

Το εν λόγω έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης, καθώς και κεντρική εφαρμογή που θα διευκολύνει τη λήψη και διαχείριση αιτημάτων. Επίσης, θα εισαχθούν σύγχρονα κανάλια εξυπηρέτησης, καθώς και μηχανισμοί για τη συνεχή βελτίωση της εξυπηρέτησης μέσω ερευνών ικανοποίησης και ποιοτικών αξιολογήσεων. Σημαντική προτεραιότητα είναι η διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Ο υπουργός Υγείας, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, τόνισε τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού του ΕΣΥ, δηλώνοντας ότι αυτός συνιστά μια πραγματική τομή στο πάσχον σύστημα υγείας, που θα επιτρέπει την ευκολότερη διαχείριση των υπηρεσιών και την άμεση αντιμετώπιση τυχόν αδυναμιών.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παπαθανάσης υπογράμμισε την ανάγκη συνεχών παρεμβάσεων στις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ. Ανέφερε επίσης ότι η συνδρομή των ευρωπαϊκών πόρων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης συνεισφέρει καταλυτικά στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και την ενίσχυση της κοινωνίας.

Πηγή: newsbeast.gr