Έκτακτη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τις Εξελίξεις ΄Πόθεν Έσχες΄ του Έκπτωτου Προέδρου


Έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, ως απόρροια των πρόσφατων εξελίξεων που σχετίζονται με το εξώδικο του πρώην προέδρου του κόμματος αναφορικά με τη διαρροή του Πόθεν Έσχες του. Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έχει επισημάνει ότι η υποβολή του Πόθεν Έσχες στην Κεντρική Επιτροπή κατά την υποψηφιότητα του αποτελεί ρητή συναίνεση για τη δημοσιοποίησή του στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος.

Η Πολιτική Γραμματεία επεσήμανε ότι οι διαρροές του Πόθεν Έσχες οποιουδήποτε υποψηφίου είναι άχρηστες και καταδικαστέες, τονίζοντας ότι δεν σχετίζονται ούτε με τη Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής ούτε με τα υπόλοιπα όργανα του κόμματος. Κάθε αντίθετος ισχυρισμός, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αποβλέπει στη δημιουργία τεχνητής έντασης και δεν έχει καμία βάση στην πραγματικότητα. Η διαμαρτυρία του πρώην προεδρεύοντος αξιολογείται ως απαράδεκτη.

Στη συνεδρίαση, αναμένεται να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα του εξωδίκου, ενώ οι υποστηρικτές του ρεύματος των «87» έχουν αρχίσει να απαιτούν ανοιχτά τη διαγραφή του πρώην προεδρεύοντος. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 21 Σεπτεμβρίου 2024, η καταγραφή του Πόθεν Έσχες είναι υποχρεωτική για όλους τους υποψηφίους και η δημοσιοποίηση του είναι αναγκαία ώστε να αποδειχθεί ότι το κόμμα και τα μέλη του δεν έχουν να κρύψουν τίποτα.

Η Πολιτική Γραμματεία προχώρησε σε αυτήν την αναγκαία διαδικασία προκειμένου να διασφαλίσει τις κανονιστικές διαδικασίες για την εκλογή νέου Προεδρεύοντος.

Πηγή: newsbeast.gr