Δήμος Αθηναίων Υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας για Ισότητα και Ασφάλεια στον Χώρο Εργασίας


Ο Δήμος Αθηναίων υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας στο χώρο εργασίας, ενισχύοντας τη δέσμευσή του για την προώθηση της ισότητας και της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον. Η υπογραφή έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του 6ου Συνεδρίου για τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις, από τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Χάρη Δούκα, και τον Πρόεδρο του ΚΕΑΝ, κ. Σταύρο Μηλιώνη.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι η πράξη αυτή έχει ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα. Ως μεγάλος εργοδότης, με περισσότερους από 6.500 εργαζόμενους, ο Δήμος αποδεικνύει τη δέσμευσή του στην κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα. Ταυτόχρονα, ως ο μεγαλύτερος Δήμος της χώρας, ελπίζει να παρακινήσει και άλλους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμμετάσχουν στο Δίκτυο.

Ο κ. Σταύρος Μηλιώνης υπογράμμισε ότι η υπογραφή της Χάρτας δείχνει την προσαρμογή του Δήμου στις αρχές της ίσης μεταχείρισης και της ίσων ευκαιριών στη δημόσια διοίκηση. Τόνισε ότι είναι σημαντικό να καλωσορίσουμε τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας στην κοινότητα ανθρώπων που εργάζονται για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, που ξεκίνησε στον ελληνικό χώρο το 2019, στόχο έχει να προάγει την ισότητα και τη διαφορετικότητα στις επιχειρήσεις. Υλοποιείται από το ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων και η Ελλάδα είναι η 23η χώρα που υιοθέτησε αυτήν την πρωτοβουλία. Μέσω της Χάρτας, ο Δήμος δεσμεύεται να προσφέρει ένα εργασιακό περιβάλλον που αναγνωρίζει και σέβεται τη διαφορετικότητα των εργαζομένων, καταπολεμώντας τη διάκριση και παρέχοντας ενημέρωση και εκπαίδευση σχετικά με τη διαφορετικότητα.

Πηγή: newsbeast.gr