Ανασκόπηση Κυριάκου Μητσοτάκη για σημαντικές αλλαγές στην εκπαίδευση και πολιτικές στήριξης νέων οικογενειών


Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην πρόσφατη ανάρτησή του, παρουσίασε λεπτομέρειες σχετικά με το ψηφιακό φροντιστήριο, μία από τις 11 σημαντικές αλλαγές που εισάγονται φέτος στην εκπαίδευση. Το πρόγραμμα προσφέρει ελεύθερη, ισότιμη και δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες ανά την Ελλάδα. «Είναι χρέος μας να στηρίξουμε το οικογενειακό εισόδημα με δωρεάν, ποιοτική συμπληρωματική εκπαίδευση» τόνισε. Σημαντική είναι επίσης η δέσμευση για την απαγόρευση στη χρήση κινητών στο σχολείο, με προτάσεις για την προμήθεια lockers, ώστε οι μαθητές να ασφαλίζουν τα τηλέφωνά τους κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Στο πλαίσιο της στήριξης των νέων οικογενειών, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2», το οποίο θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο και θα διατίθενται 2 δισ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους. Με το πρόγραμμα αυτό, περίπου 20.000 νέοι ενήλικες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι με δόσεις χαμηλότερες από των ενοικίων. Ανακοινώθηκε ότι οι διευκολύνσεις για την υποβολή αιτήσεων επεκτείνονται, δίνοντας στους πολίτες περισσότερες ευκαιρίες να συμμετάσχουν.

Ένα άλλο σημαντικό πρόγραμμα είναι αυτό των «Νταντάδων της Γειτονιάς», το οποίο αναπτύσσεται πιλοτικά σε 62 δήμους. Το πρόγραμμα παρέχει υπηρεσίες φύλαξης παιδιών έως 2,5 ετών από πιστοποιημένους επιμελητές. Με 918 ωφελούμενα παιδιά και 784 επιμελήτριες να συμμετέχουν, η κυβέρνηση εξασφάλισε και χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ για μεγαλύτερη εφαρμογή.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης τη σημασία της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με αφορμή την καθέλκυση της φρεγάτας «Νέαρχος» στα ναυπηγεία της Naval Group. Επιπλέον, ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την απόκτηση και τέταρτης φρεγάτας Belharra, τονίζοντας ότι ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα μέχρι το 2030.

Ολοκληρώνοντας την ανασκόπηση των δράσεών του, αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην εκπαίδευση και την τύχη της δικαιοσύνης στη χώρα, με την εφαρμογή των νόμων που στοχεύουν στη βελτίωση των υπηρεσιών και της καθημερινότητας των πολιτών. Δεσμεύτηκε για τη συνεχή παρακολούθηση και διόρθωση όποιων ζητημάτων προκύψουν από την εφαρμογή των νέων πολιτικών.

Πηγή: newsbeast.gr