Αύξηση Συμμετοχής σε Κατασκηνωτικά Προγράμματα για Παιδιά και Ηλικιωμένους


Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, το οποίο σημείωσε υψηλή συμμετοχή από παιδιά, άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους. Το πρόγραμμα λειτούργησε από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και περιλάμβανε 14 παιδικές εξοχές και κατασκηνώσεις σε όλη τη χώρα.

Η συμμετοχή των ηλικιωμένων ήταν εντυπωσιακή, με την αύξηση να φθάνει το 37%, ξεπερνώντας τα 1.000 άτομα (1.044) φέτος, σε σύγκριση με μόλις 762 πέρυσι. Επιπλέον, οι ωφελούμενοι του προγράμματος το 2024 ανήλθαν σε 7.414 άτομα, σημειώνοντας αύξηση 22% σε σχέση με το 2023.

Ο αριθμός των παιδιών τυπικής ανάπτυξης αυξήθηκε φέτος κατά 28%, φθάνοντας τα 4.628 σε σύγκριση με 3.628 πέρυσι. Οι συμμετοχές των ατόμων με αναπηρία επίσης αυξήθηκαν κατά 2%, με 1.742 άτομα να συμμετέχουν φέτος, έναντι 1.701 το 2023.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι ο προϋπολογισμός για το πρόγραμμα αυξήθηκε στα 4.000.000 ευρώ, ενώ για πρώτη φορά διατέθηκαν προκαταβολικά κονδύλια στους δήμους, προκειμένου να προγραμματίσουν τη λειτουργία των κατασκηνωτικών χώρων για το επόμενο έτος.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε ότι η αύξηση των θέσεων και η διεύρυνση των κατασκηνωτικών περιόδων, καθώς και η ενίσχυση της κοινωνικής εποπτείας, είναι εστιασμένα στη βελτίωση των παροχών για όλα τα ωφελούμενα άτομα. Η προσπάθεια αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και στο μέλλον, με διασφαλισμένα κονδύλια για τη λειτουργία και αναβάθμιση νέων και υπαρχουσών παιδικών εξοχών.

Πηγή: newsbeast.gr