– διαφ. –

Την ώρα που η ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία βρίσκεται στο ζενίθ, το ΠΝ βρίκσεται σε συνεχή επαγρύπνηση στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της χώρας με σύγχρονες μονάδες, όπως οι ισχυρές ΤΠΚ Super Vita.

Μια εξ αυτών η Ρ-68 Δανιόλος εντοπίστηκε να πλέει στο Στενό της Χίου απέναντι από τις τουρκικές ακτές κατευθυνόμενη προς βορρά.

Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και τουρκική ΤΠΚ κλάσης Yildiz η οποία εντοπίστηκε από τον χρήστη Aegean Hawk να κινείται και αυτή με κατεύθυνση βόρεια.

Την ίδια ώρα πολεμική είναι η ατμόσφαιρα που επικρατεί στον τουρκικό Τύπο, σε σχέση με τα τεκταινόμενα με την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει στην ανταπόκρισή της από την Κωνσταντινούπολη η Μαρία Ζαχαράκη, μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου ότι η Ελλάδα θέτει τον εαυτό της σε κίνδυνο καλύπτοντας άλλες χώρες που βρίσκονται πίσω από τη διαμάχη στην ανατ. Μεσόγειο, τα τουρκικά ΜΜΕ αναπτύσσουν σήμερα το αφήγημα ότι η Αθήνα έχει παρασυρθεί από άλλα κράτη, που της πουλάνε και όπλα, να μπει σε αυτή την αντιπαράθεση με την Τουρκία.

Για τη συνάντηση Τσαβούσογλου – Μάας ο τουρκικός τύπος σχολιάζει ότι ήταν ένα ναυάγιο και ότι δεν απέδωσε κανένα αποτέλεσμα για διάλογο.

Γενί Σαφάκ: «Έσυραν την Ελλάδα στο μέτωπο: Αυτές οι χώρες κάνουν τη μία έκπτωση μετά την άλλη στην πώληση όπλων στην κακομαθημένη Ελλάδα»

«Η Ελλάδα ετοιμάζει τα νησιά για πόλεμο»: Σε άλλο άρθρο της «Γενί Σαφάκ», Τούρκος αναλυτής εξηγεί στην εφημερίδα ότι η Ελλάδα εξοπλίζει εδώ και δεκαετίες τα νησιά του Αιγαίου, γιατί τα προετοιμάζει για ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη με την Τουρκία.

Ο Χασάν Οζκάν ισχυρίζεται ακόμη ότι η συνθήκη των Παρισίων το 1947 έδωσε στην Ελλάδα όχι την κυριότητα των Δωδεκανήσων, αλλά μόνο δικαίωμα… χρήσης τους/μίσθωσής τους.

«Τα βλέμματα στην Κρήτη: Οι καμπάνες του πολέμου χτυπούν όλο και πιο δυνατά κάθε μέρα που περνάει στην ανατολική Μεσόγειο»

Άλλο άρθρο της η «Γενί Σαφάκ» αναφέρει ότι «δεκάδες τουρκικά πολεμικά πλοία που συνοδεύουν το Ορούτς Ρέις 250 χιλιόμετρα νότια της ακτής της Αττάλειας, είναι σε επιφυλακή, για κάθε περίπτωση, στα ύδατα μεταξύ Κρήτης και Λιβύης.

Η προπαρασκευαστική φάση της ελληνικής άσκησης έμεινε πίσω χθες. Τα εχθρικά πλοία αναμένεται να φτάσουν στο χώρο της άσκησης από σήμερα. Θα δοθεί η απαραίτητη απάντηση ακόμη και στην παραμικρή παρενόχλησης του τουρκικού Ναυτικού».

Η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα σχολιάζει επίσης: «Ο φόβος των Ελλήνων στην ανατ. Μεσόγειο: Αφού δεν αρκούσε η Γαλλία, κάλεσαν και τις ΗΠΑ στην άσκηση»

Χουριέτ

«Μην σε παρασύρουν Αθήνα (καλύπτοντας άλλες χώρες)»

Σοζτζού

«Η Αμερική τώρα βάζει γκάζια και στην Ελλάδα – Μετά το ΡΚΚ/YPG: Δεν την έφτασε που τάιζε τους τρομοκράτες για ένα κράτος κούκλα στη Συρία, τώρα στηρίζει και την Ελλάδα»

Ακσάμ

«Κακόμαθε την Ελλάδα, αντέδρασε στην Άγκυρα. Ναυάγιο Μάας»

Σταρ

«Έσυραν την Ελλάδα στο μέτωπο: Αγώνας να βουλιάξουν τον Έλληνα»

Αναφέρεται στα όπλα που προσπαθούν να πουλήσουν άλλες χώρες στην Ελλάδα, αφού πρώτα την έσυραν στην κατάσταση αυτή στην ανατ. Μεσόγειο

– διαφ. –

Πηγή: europost.gr