Οργή προκαλούν οι τιμές των rapid και των μοριακών τεστ στη χώρα μας, τη στιγμή που η Ελλάδα «πνίγεται» στα κρούσματα με τους πολίτες εμβολιασμένους και μη να πρέπει να ελέγχονται με δικά τους έξοδα!

Με τη μέση τιμή για τα self test κυμαίνεται στα 5 ευρώ, για τα rapid, στα 10 ευρώ και για τα μοριακά τεστ στα 50 ευρώ, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το κόστος ανεβαίνει κατακόρυφα για τους πολίτες που θέλουν να ελέγξουν αν είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Μάλιστα, ενώ η μετάλλαξη Όμικρον σύμφωνα με τους ειδικούς έχει εξαπλωθεί ήδη στη χώρα, πολλοί προειδοποιούν ότι τα self test και τα rapid test δεν «δείχνουν» με ακρίβεια αν κάποιος είναι θετικός, με αποτέλεσμα να πρέπει να υποβληθεί σε μοριακό έλεγχο για να διαπιστώσει αν όντως νοσεί.

Και μπορεί οι φωνές των ειδικών που ζητούν περισσότερα και δωρεάν τεστ να πληθαίνουν, η κυβέρνηση ωστόσο επιμένει να κρατά κλειστά τα αυτιά της και να «φορτώνει» το κόστος στους πολίτες, επικαλούμενη για ακόμα μια φορά την «ατομική ευθύνη». Τι γίνεται όμως στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης την ώρα που στην Ελλάδα κάποιοι «θησαυρίζουν»;

Αυστρία: Rapid και PCR tests διατίθενται δωρεάν. Κάθε κάτοικος, ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος, μπορεί να κλείσει ραντεβού και να πάει στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, τους Teststrasse, σε κεντρικά σημεία των πόλεων, προκειμένου να κάνει τεστ εντελώς δωρεάν.

Γερμανία: Κάθε Γερμανός ή μετανάστης, εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος, δικαιούται ένα δωρεάν rapid test την ημέρα.

Δανία: Οι πολίτες μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να κάνουν δωρεάν Rapid ή PCR test. Και αυτό ισχύει για όλους, τόσο τους εμβολιασμένους όσο και τους ανεμβολίαστους, ενώ δωρεάν τεστ κάνουν επίσης τόσο οι μετανάστες όσο και οι τουρίστες.

Κύπρος: Δωρεάν Rapid Test σε όλους τους εμβολιασμένους κατοίκους, €5 για τους ανεμβολίαστους. Το PCR Test επίσης κοστίζει €20.

Αγγλία: Ισχύει ό,τι και στην Αυστρία. (δωρεάν rapid και pcr test)

Γαλλία: Δωρεάν τεστ για τους πλήρως εμβολιασμένους, τους ανήλικους και για τους ανεμβολίαστους πολίτες, μόνο με συνταγή γιατρού. Διαφορετικά, το κόστος των PCR ανέρχεται στα 50 ευρώ και των rapid στα 30 ευρώ.

Δείτε παρακάτω τη Διαφορά Μέσου Μισθού των παραπάνω χωρών με την Ελλάδα:

Ελλάδα: €1.161 μηνιαίως
Αυστρία: €3.104 μηνιαίως
Δανία: €3.914 μηνιαίως
Γερμανία: €2.952 μηνιαίως
Κύπρος: €1.658 μηνιαίως
Ισπανία: €1.753 μηνιαίως
Αγγλία: €2.313 (£1.950) μηνιαίως
Γαλλία: €2.791 μηνιαίως

Τώρα, ας βγάλει ο καθένας μόνος του τα συμπεράσματά του!…

Πηγή: europost.gr